Varnių tilto remontui naudojama analogų Lietuvoje neturinti įranga | Kas vyksta Kaune

Varnių tilto remontui naudojama analogų Lietuvoje neturinti įranga

Organizatorių nuotr.

Ant vienos iš pagrindinių Kauno arterijų – Varnių tilto per Nerį – vyksta intensyvūs remonto darbai. Norint pabaigti juos iki rudens, reikia ieškoti nestandartinių sprendimų. Vienas tokių – specialiai Varnių tilto sijų remontui sukonstruotas analogų Lietuvoje neturintis mobilusis vežimėlis.

Jis reikalingas sijų atnaujinimo darbams.

Unikalus sprendimas

Pasak pastolius ir kitą statybų techniką nuomojančios įmonės UAB „Transrifus“ direktoriaus Žilvino Bliujaus, šis projektas – unikalus. Paprastai tilto remontui naudojama stacionari pakabinama konstrukcija arba mobilusis vežimėlis, kurio važiuoklė remiasi į tilto perdangą.

Tačiau Varnių tilto atveju netiko nė vienas variantas – pakabinamų pastolių idėja buvo atmesta dėl didelių tilto matmenų, o vežimėlio su važiuokle ant tilto perdangos nebuvo galima įrengti dėl vykstančių dangos atnaujinimo darbų. „Turėjome tik tilto turėklus ir Nerį po kojomis, – teigė įmonės vadovas.

Įmonės darbuotojai specialiai Varnių tilto sijų remontui sukonstravo analogų Lietuvoje neturintį mobilųjį vežimėlį. Kodėl jis toks unikalus? Ši platforma sumontuota ant tilto turėklo ir nesiremia į viršutinę tilto perdangą, o speciali važiuoklė leidžia vežimėliui lengvai judėti tilto turėklu.

Taupo laiką ir pinigus

Sijų apdirbimo darbus atliekančios įmonės UAB „Švykai“ atstovai sako, kad buvo ieškoma įvairių sprendimų šiems darbams atlikti, tačiau, pavyzdžiui, stacionari kabančioji sistema nebūtų efektyvi dėl tilto ilgio, kuris viršija tris šimtus metrų – pastolių nuoma ir montavimas labai padidintų projekto sąmatą. Todėl jis džiaugėsi gavęs nestandartinį sprendimą. Šiuo metu ant tilto įrengtos trys tokios platformos.

„Tokių konstrukcijų projektavimas – sudėtingas ir ypatingai daug specifinių žinių reikalaujantis darbas“, – pridūrė Ž. Bliujus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA