Garsiai burzgiantiems motociklams – naikinama techninė apžiūra | Kas vyksta Kaune

Garsiai burzgiantiems motociklams – naikinama techninė apžiūra

Policijos nuotr.

Kaip jau įprasta, šiltuoju metų laiku gatvėse sutinkame ne tik keturračių, bet ir nemažą skaičių dviračių transporto priemonių. Neretai prie mopedų ar motorolerių vairų sėda nepilnamečiai, praktinių vairavimo įgūdžių dar neturintys asmenys.

Nors tokie vairuotojai keliuose privalėtų būti itin atsargūs, statistiniai eismo įvykių skaičiai byloja ką kitą. Be to, tokie vairuotojai keliuose ne tik elgiasi nesaugiai, bet ir neretai vairuoja techniškai netvarkingas transporto priemones, kurių skleidžiamas garsas trikdo gyventojų ramybę.

Pagal Kelių eismo taisyklių reikalavimus, draudžiama vairuoti techniškai netvarkingą, keliamų techninių reikalavimų neatitinkančią transporto priemonę. Viename iš punktų taip pat pabrėžiama, jog vairuotojas privalo užtikrinti, kad nebūtų viršijamas teisės aktuose nustatytas transporto priemonės skleidžiamas triukšmo lygis. Pastebėta, kad šio reikalavimo ne visada laikomasi.

Ar neviršijamas transporto priemonės gamintojo numatytas leidžiamas triukšmo lygis, policijos pareigūnams įvertinti padeda techninių apžiūrų centro darbuotojai. Pasitelkus decibelams matuoti skirtą prietaisą ir užfiksavus techninėje specifikacijoje numatytus pažeidimus, motorinėms transporto priemonėms panaikinta techninė apžiūra. Į eismą tokių motociklų vairuotojai galės grįžti tik pašalinus neatitikimus ir pakartotinai atlikus techninę apžiūrą.

Pareigūnai įspėja vairuotojus, kad visą vasarą dviračių transporto priemonių vairuotojams bus keliami itin griežti reikalavimai, o į jų daromus pažeidimus bus reaguojama principingai. Tokiu būdu siekiama, kad keliuose įvyktų kuo mažiau eismo įvykių, o eismo dalyviai jaustųsi saugūs.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA