„Mokslo sala“ duris galėtų atverti 2020-aisiais | Kas vyksta Kaune

„Mokslo sala“ duris galėtų atverti 2020-aisiais

BNS 2017/06/04 09:57

Kaunas, siekiantis visokeriopo atsinaujinimo, ir toliau dirba ties miesto gražinimu ir greitsniu projektų vykdymu. Mokslo populiarinimo centras „Mokslo sala“ duris atverti galėtų 2020-aisiais metais, sako Kauno savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

„Realus terminas turėtų būti po projekto parengimo mažiausiai dveji metai, nes tai tikrai nėra įprastas objektas. Metus – pusantrų – statybos, pusę metų – ekspozicijų įrengimas, – BNS sakė jis. – Jeigu projekto derybas baigsime rugsėjį, projektas bus rengiamas bent pusmetį, jau bus 2018 metų pradžia. Nuo jų dedame dar du metus, tai logiškai – 2020 metų pradžia būtų, kada galėtume juostą kirpti.“

Iš pat pradžių buvo kalbėta, kad mokslo populiarinimo centras atsidaryti galėtų jau 2018–2019 metais, tačiau tokie skaičiavimai, pasak G.Petrausko, buvo labai optimistiniai. Tačiau jis pabrėžė, kad ir ši data dar yra „visiški spėjimai“.

Gavusi Viešųjų pirkimų tarnybos sutikimą, savivaldybė pradeda derybas su trimis architektūrinės idėjos konkurso laimėtojais ir tikisi vasaros pabaigoje turėti sutartį dėl techninio projekto rengimo. Tuomet turėtų paaiškėti ir planuojamų darbų kaina.

Vis dėlto kol kas dar nėra aišku, kada prasidės realios derybos ir potencialūs projektuotojai atvyks derėtis su Kauno vadovais.

„Startavome su procesu, bet terminai, kada atvažiuos, kada derėsimės, tikrai dar neaiškūs, laukiame atsakymų“, – sakė G.Petrauskas.

Tarptautinį architektūrinį konkursą dėl statinio Nemuno saloje savivaldybė surengė dar pernai, rugsėjo pabaigoje paskelbta, kad pirmąją vietą pelnė Ispanijos ir Australijos architektų studija „SMAR Architecture studio“, antrąją vietą – Jungtinės Karalystės kompanija „SimpsonHaugh and Partners“, trečiąją – „Donghua Chen Studio“ iš Kinijos.

Savivaldybė anksčiau yra suskaičiavusi, kad toks objektas kainuotų apie 23 mln. eurų. 5 mln. eurų tikimasi gauti iš Vyriausybės, 10 mln. eurų – iš Švietimo ir mokslo ministerijos valdomų Europos Sąjungos fondų lėšų, dar 2,5 mln. eurų planuojama gauti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų, kuriuos skirsto Vidaus reikalų ministerija. Likusius 5,5 mln. eurų skirtų savivaldybė bei partneriai.

Interaktyviame mokslo ir technologijų centre lankytojai galės susipažinti su žmonijos atradimais, išradimais, mokslo ir technologijų naujovėmis, jame būtų pristatomos inovatyvios Lietuvos įmonės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA