Šalia Kauno oro uosto atidarytas modernus viešbutis | Kas vyksta Kaune

Šalia Kauno oro uosto atidarytas modernus viešbutis

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Karmėlavoje ir Kaune intensyviai ruošiamasi laikotarpiui, kai uždarius Vilniaus oro uostą visi skrydžiai bus nukreipiami į Kauno oro uostą. Norint palengvinti keliautojų dalią, penktadienį šalia Kauno oro uosto, Karmėlavoje, atidarytas viešbutis „Airhotel“. 2016 m. rudenį pradėtas statyti viešbutis jau pasiruošęs nakvynei priimti 106 svečius.

Viešbutyje įrengti 53 numeriai. Pusėje jų – virtuvėlės su įmontuota buitine technika, tad ilgesniam laikui apsistoję svečiai gali čia jaustis kaip namuose. Klientų patogumui visi „Airhotel“ kambariai turės privačius vonios kambarius, kondicionierius, plokščiaekranius televizorius, plaukų džiovintuvus ir kitas būtinas priemones, juose veiks belaidis interneto ryšys. Nakvynė viešbutyje kainuoja nuo 39 eurų.

Erdviame viešbučio priimamajame – laisvalaikio zona ir baras. Automobilius svečiai galės saugiai palikti šalia įkurtoje saugomoje stovėjimo aikštelėje.

„Sunku patikėti, bet šis projektas truko 7-erius metus, nors paties pastato statyba truko vos 9 mėnesius. Tai tik pradžia. Turime daug idėjų. Tikimės, jų dėka pritrauksime daugiau skrydžių ir padarysime Kauno oro uostą dar patrauklesniu“, – sakė UAB „Airhotel“ direktorius Antanas Etneris.

Atidaryme apsilankęs ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius prisiminė, kad pernai buvo tarp tų, kurie įkasė kapsulę. „Džiaugiuosi daugiau nei 1,5 mln. Eur. investicijų, pasiekusių Kauno rajoną. Čia – Kauno regiono vartai į pasaulį, tegul ši vieta visuomet būna pilna gyventojų“, – kalbėjo ministras.

Naujos apgyvendinimo vietos taps ypač svarbios nuo liepos 14 d., kai Vilniaus oro uostas užsidarys kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijai, o dauguma aviakompanijų skrydžius perkels į Kauno oro uostą. „Airhotel“ plotas – 1314 kvadratinių metrų. Jo projektą parengė Rimanto Giedraičio architektų kompanija „Giedraitis & Architektai“. Dviejų aukšto pastato fasadas sukurtas iš metalo kompozito plokščių. Į antrą aukštą viešbučio svečius kels erdvus stiklinis panoraminis liftas.

„Tai – pirmas tokio dydžio viešbutis Pakaunėje. Džiaugiuosi ne tik investicijomis, bet ir kuriamomis darbo vietomis, kurių čia atsiras net 20. Jei bent pusė šių žmonių bus iš Kauno rajono, įmonė 3 metus bus atleista nuo mokestinės naštos“ , – apie lengvatas priminė Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA