Kauno lengvaatlečiai pasiruošę kovai dėl LLAF taurės | Kas vyksta Kaune

Kauno lengvaatlečiai pasiruošę kovai dėl LLAF taurės

Organizatorių nuotr.

Penktadienį S. Dariaus ir S. Girėno stadione Kaune prasideda Lietuvos LAF taurės varžybos.

Jaunų, bet geriausius sezono rezultatus demonstruojančių, sportininkų komandą į varžybas siunčia „Kauno maratono klubas“. Į šias varžybas užsiregistravo virš 30 klubo narių, kurie bendrai startuos 50 kartų. Nors vieniems sportininkams tai tik sezono pradžia, kiti jau tikisi šių varžybų metu pasiekti ir normatyvus į Pasaulio čempionatą ar kitus tarptautinius turnyrus.

Tarp siekiančių pasaulio čempionato normatyvo yra ir ieties metikė Liveta Jasiūnaitė. Po dviejų stovyklų šiltoje Ispanijoje ir Portugalijoje, sportininkė tikisi pagerinti savo asmeninį rezultatą ir iškovoti kelialapį į Pasaulio čempionatą.

„Pirmose sezono varžybose, dar balandžio mėnesį, ietį pavyko numesti 57,6 metro. Tokį startą vertinu tikrai neblogai ir jis suteikia optimizmo“, – sakė sportininkė.

Puikiai SELL žaidynėse startavęs ir pirmą vietą 400 m distancijoje iškovojęs sprinteris Rokas Pacevičius tikisi, kad LLAF taurės varžybose pavyks priartėti prie Universiados normatyvo.

„Pagrindiniu metų startu laikau Europos U23 čempionatą. Jam jau turiu įvykdęs normatyvą 400 metrų rungčiai. Bet norėčiau sudalyvauti ir Universiadoje. Tad teks dar pasistengti dėl šio kelialapio. Tikiuosi apginti ir savo, kaip Lietuvos čempiono titulą šioje rungtyje“, – pasakojo R. Pacevičius.

Sezono pradžią pergalėmis jau spėjusi pažymėti Loreta Kančytė taip pat tikisi iš turnyro grįžti su 5000 m distancijos Universiados normatyvu.

„Sezono pradžia labai gera. Rezultatai vis gerėja. Šį kartą visą dėmesį sutelkiau į 5000 m varžybas. Mano asmeninis rezultatas bėgant plentu – 17:36. O čia stadione reikės distanciją įveikti per 16:46. Bet stadionu bėgti yra lengviau. Kartu bėgs ir mane į priekė ves klubietė, olimpietė Vaida Žūsinaitė“, – pasakojo L. Kančytė

Klubo vardu taurės varžybose dalyvaus ir daugiau potencialių tarptautinių turnyrų dalyvių. Pastebima, kad kiekvienais metais „Kauno maratono klubą“ varžybose atstovauja ir vis įvairesnių atletikos šakų atstovai.

„Kiekvienais metais prie klubo prisijungia vis daugiau perspektyvių ir jaunų sportininkų. Plečiasi ir mūsų sportininkų sporto šakų įvairovė. Bėgikus turėsime bene visose distancijose, bet be jų klubą atstovaus ir ieties, disko metikai, šuolininkai į tolį, aukštį. Taip pat ir daugiakovininkai. Didesnė įvairovė leidžia ir mesti stipresnį iššūkį kitiems Lietuvos klubams bei pretenduoti į aukštesnes vietas“, – pasakojo klubo vadovas Regimantas Tarasevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA