Kaune iškilmingai pradėtas žurnalistų ralis | Kas vyksta Kaune

Kaune iškilmingai pradėtas žurnalistų ralis

V. Pilkausko nuotr.

Penktadienį Kaune, Rotušės aikštėje, duotas startas XXII kartą vykstančiam „Press raliui“.

Renginys, kuriame automobiliais varžosi žurnalistai iš Lietuvos bei įvairių užsienio valstybių, šiemet sulaukė rekordinio skaičiaus – beveik pusantro šimto dalyvių.

„Press ralio“ dalyvius į startą išlydėjo penktadienio rytą vykusio renginio pasižiūrėti atvykę kauniečiai, galėję pasižiūrėti į kelias dešimtis išskirtinių automobilių, paklausyti orkestro bei pabendrauti su žurnalistais. Patys pirmieji į „Press ralio“ trasas pajudėjo „Toyota GT86“ vairuojantys Dainius Leonavičius ir Adomas Šablevičius.

Daugkartiniai ralio nugalėtojai yra vieni rimčiausių pretendentų lipti ant podiumo ir šiemet.

Netrukus po jų pasirodė Renaldo Gabarto ir Vinco Gerdžiūno ekipažas su „SEAT Leon Cupra“. 280 AG išvystantis automobilis – vienas galingiausių visame ralyje. Treti starto arką kirto Ramūnas Fetingis su Agne Vičkačkaite-Lauciuviene ir „Opel Corsa OPC“, o po jų – dešimtys kitų dalyvių.

Kauniečiai starto metu turėjo progą išvysti ne vieną išskirtinės technikos eksponatą, o tokią pačią progą vėliau turės ir panemunės bei pajūrio gyventojai. Istorinių automobilių ralyje yra ir tokių modelių kaip klasikinis „Toyota Land Cruiser“, „Datsun 280Z“, „Volvo P1800“, „Porsche 944“, „Toyota Cressida“, „Mercedes-Benz V123“ ir kt.

„Mano automobilis pagamintas 1980-aisiais, tačiau šis modelis pradėtas gaminti 1951-ais metais. Tai – pirmosios kartos „Land Cruiser 40“, kurį „Toyota“ gamino tris dešimtmečius. Jis turi originalų 3,4 l dyzelinį variklį, 4 pavarų dėžę ir klasikinę „neužmušamą“ visų varančių ratų pavarą. Tai visureigis – legenda“, – savo vairuojamu automobiliu džiaugėsi jo savininkas, vadovaujantis „Toyota“ pardavimo salonui, Edmundas Povilauskas.

Susuks pusę tūkstančio kilometrų

Keletą metų „emigravęs“ ir vykęs keliose Baltijos šalyse, šiemet „Press ralis“ grįžo prie šaknų ir yra organizuojamas tik Lietuvoje. Pasak ralį organizuojančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidento Valdo Valiukevičiaus, norisi nuostabią Lietuvos gamtą, išskirtines jos vietas ir miestus parodyti ne tik lietuviams, bet ir užsieniečiams, kurių šiemet itin daug.

Šiemet prie „Press ralio“ starto linijos stojo „Auto Today“ žurnalistas iš Indijos Yogendra Pratapas, Awb.by portalo redaktorius baltarusis Aleksas Kvasčinskis, italas Federico Baglini, jungtinis vengro ir islando ekipažas, keli latviai, estai ir suomiai.

„Tai gausiausias kada vykęs „Press ralis“. Dar niekada neturėjome svečių iš Italijos, Indijos ar Islandijos, o bendras dalyvių kiekis – daugiau nei 70, taip pat yra rekordinis“, – džiaugėsi V. Valiukevičius.

Birželio 2 ir 3 dienomis vyksiančio „Press ralio“ metu žurnalistai susuks apie pusę tūkstančio kilometrų ir nukeliaus iš Kauno į pajūrį, kur finišuos Palangos Vytauto gatvėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA