Kas vyksta Kaune birželio 2-4 dienomis? (renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune birželio 2-4 dienomis? (renginių kalendorius)

R. Tenio nuotr.

Štai ir atkeliavo į visų mūsų kiemus ilgai laukta vasara! Tiesa, orų prognozės ne pačios maloniausios – savaitgalis savo orais greičiau priims ankstyvą rudenį. Tačiau nusiminti tikrai nevertėtų – Kaunas pirmą vasaros savaitgalį sutiks aktyviai, o jums teks tik pasirinkti – ar tik žiūrėsite, ar patys tapsite aktyvių veiklų dalimi.

XXII Pažaislio muzikos festivalis

Organizuojamas jau 22-ąjį kartą Pažaislio muzikos festivalis atidaromas laužant nusistovėjusias taisykles – pirmą kartą atidarymas organizuojamas penktadienį. Tačiau visos kitos tradicijos – keliasdešimt nuostabios muzikos pripildytų vakarų, susibūrimai Pažaislio vienuolyno teritorijoje – tikrai išlieka. Apie viską plačiau – jau šį penktadienį atidarymo ceremonijoje. Renginys mokamas.

„Silva Rerum“ tetralogijos pristatymas

Jau birželio 2 d. 17 val. Kauno gyventojai sulauks neeilinės viešnios – Kristina Sabaliauskaitė Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje pristatys visą „Silva rerum“ tetralogiją bei jos paskutinę dalį. Laukiami visi – ir skaitę romanus bei norintys geriau pažinti jų autorę, bei tie, kurie apie knygą sužinojo prieš kelias dienas ar minutes. Dalyvavimas nemokamas.

„Colours of Bubbles“ ir „Conrad Avenue“ koncertas

Kaip ir žadėjo „Adform“ kiemelis nesiliauja kaunieičų džiuginti šiltais ir vasariškais koncertais. Šįkart svečiuose dvi gitarų muzikai prijaučiančios grupės – vakarą pradėsiantys vilniečiai „Comrad Avenue“ ir pagrindinės vakaro žvaigždės – Lietuvos Indie rock dievaičiai „Colours of Bubbles“. Negalima nepaminėti ir fakto, jog „Colours of Bubbles“ 2014 metais buvo pripažinti geriausia Lietuvos roko grupe. „Adform“ kiemelis duris atveria 19 val. Renginys mokamas.

Proenzi ArthroStop „Ėjimo varžybos“ Kaunas 2017

Pernai startavusi ėjimo šventė vėl sugrįžta į Kauną! Nemokamas masinis ėjimo renginys visai šeimai pakvies šeštadienį 12 val. patyrinėti gražiausias Panemunės šilo vietas. Nugalėtojų šiame renginyje nebus – svarbiausias sudalyvauti, nueiti bent minimalų (5000 žingsnių) atstumą ir pasimėgauti gamta ir grynu oru. Visi dalyviai gaus rankų darbo medalius. Dalyvavimas nemokamas.

LKL finalas: „Žalgiris“ – „Lietkabelis“

Sekmadienį startavusioje LKL finalo serijoje rezultatas 1:1. Sekmadienį išplėšę pergalę namuose, kauniečiai nusileido išvykoje. Reikia parodyti Panevėžio komandai, kad namuose Žalgiriečių palaužti tikrai nepavyks, taigi visi, mylintys krepšinį ir Kauno „Žalgirį“ privalo susirinkti „Žalgirio“ arenoje jau šį šeštadienį nuo 15:30 val. fanų zonoje šalia arenos. Rungtynių pradžia 17 val., dalyvavimas mokamas.

„Sunny beach“ vasaros sezono atidarymas

Vasarą sutikite saulėtame Lampėdžio Sunny beach krante! Šeštadienį nuo 12 val. jūsų lauks supervaikų turnyras, bibliotekėlės po atviru dangumi atidarymas, orientacinės varžybos, žaidimai bei akustinis koncertas su atlikėja Gabriele Goštautaite. Pasiimkite šeimos narius bei artimiausius draugus ir sutikite vasarą ant Lampėdžio kranto. Dalyvavimas nemokamas.

Kauno moksleivių dainų šventė

Ketvirtoji Kauno moksleivių dainų šventė „Šaly kelio jovaras stovėjo“ vyks Kauno pilies prieigose birželio 3 d. nuo 20 val. Šventėje minimalistinės vizualinės išraiškos ženklais bus užkoduota šimtai simbolių – žinučių, siunčiamų ateities kartoms. Į šventę žiūrovai yra kviečiami atvykti visuomeniniu transportu – pratęstas miesto viešojo transporto, kurių maršrutai yra prie Kauno pilies, darbo laikas bei numatyti papildomi reisai atvykstantiems į šventę ir po jos. Renginys nemokamas.

Nemokamos sekmadienio treniruotės lauke

Vakarop, kai jau būsite pasveikinę savo tėčius su jų diena, dvi merginos – Inga ir Ginatė – pakvies jus į lauką smagiai mankštai. Merginos nebenori vienos sirgti sporto virusu, tad kviečia užsikrėsti kiekvieną, norintį sveikiau ir laimingiau gyventi. Nuo 18 val. visi, norintys dalyvauti, laukiami prie Kauno Pilies. Dalyvavimas nemokamas.

Anksčiau išvardinti renginiai – ne viskas, ką Kaunas jums gali pasiūlyti šį gražų Tėvo dienos savaitgalį. Daugiau renginių visuomet galite rasti mūsų renginių kalendoriuje. Linkime gražaus savaitgalio ir primename, kad nepamirštumėte šį savaitgalį bent kelių valandų paskirti savo tėveliams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA