Naujovė keliaujantiems traukiniais: Kauno geležinkelio stotyje duris atvėrė nedidelė biblioteka | Kas vyksta Kaune

Naujovė keliaujantiems traukiniais: Kauno geležinkelio stotyje duris atvėrė nedidelė biblioteka

Kauno apskr. VPK nuotr.

Vakar Kauno apskrities policijos pareigūnai Kauno geležinkelio stotyje, keleivių laukimo salėje atidarė mini bibliotekėlę. Dar viena identiška bibliotekėlė atidaryta ir sostinės geležinkelio stotyje. Tad daugelio pamėgtas maršrutas traukiniu sulaukė netikėtų naujovių.

Simbolinę atidarymo juostelę, džiaugdamiesi bendradarbiavimu ir bendru tikslu – skatinti turiningą laiko praleidimą, perkirpo AB „Lietuvos geležinkeliai“ korporatyvinės komunikacijos vadovas Tadas Valančius ir Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

„Pirmiausia norėtume padėkoti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams už šią gražią iniciatyvą. Šiandien važiuodamas traukiniu į Kauną, iš dešimties matytų žmonių, net penki iš jų skaitė knygą. Kelionė traukiniu, vaizdingi maršrutai turbūt skatina gyventojus pasiimti knygą. Mes tikimės, kad maršrutas Vilnius-Kaunas taps pačiu skaitomiausiu”, – džiaugėsi T. Valančius.

„Džiaugiamės, jog prie gražios ir prasmingos akcijos prisideda vis daugiau socialinių partnerių, įmonių. Ši diena – jubiliejinė. Duris atvėrė jau 30 mini bibliotekėlių. Ne tik Kaune, bet ir Vilniuje. Tikimės, kad pasiimdami knygą į rankas, gyventojai prasmingai leis laiką, o tai galbūt taps ir savotiška nusikalstamų veikų prevencijos forma.

Šiandien Kauno miesto gyventojai ir svečiai tokias mini bibliotekėles gali rasti įvairiose įmonėse, bendruomenių centruose, jaunimo susibūrimo vietose, gydymo įstaigose, geležinkelio stotyje. Mūsų mini bibliotekėlių žemėlapį galima rasti ir mūsų bendruomenės pareigūnų paskyroje socialiniame tinkle Facebook (Kauno apskrities bendruomenės pareigūnai)“, – apie projektą pasakoja D. Žukauskas.

Pasak pareigūnų, tai tik gražaus mini bibliotekėlių kelio įsibėgėjimas, nes jas planuojama steigti ir toliau.
Mini bibliotekėlių žemėlapį galite rasti: https://www.facebook.com/KaunoapskritiesBendruomenespareigunai/

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA