Pirmą kartą tradicinis Pažaislio muzikos festivalis sezoną atidarys penktadienį | Kas vyksta Kaune

Pirmą kartą tradicinis Pažaislio muzikos festivalis sezoną atidarys penktadienį

Organizatorių nuotr.

Šį penktadienį rinktis Pažaislio vienuolyno kiemelyje bus kviečiami visi melomanai. Jau dvidešimt antrąjį kartą startuos kultūrinės Lietuvos vasaros dalimi tapęs Pažaislio muzikos festivalis. Įprastai kasmet sekmadieniais vykęs festivalio atidarymo koncertas, iškilmėms šiemet pasirinko kitą savaitės dieną.

Išskirtine programa

Pradedamajame Pažaislio muzikos festivalio koncerte jėgas suvienys du prestižiškiausi Lietuvos muzikiniai kolektyvai, girdimi kiekvieno išskirtinio mūsų šalies muzikos įvykio metu ‑ Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras ir Kauno valstybinis choras. Taip pat ir klausytojai turės galimybę išgirsti du ypatingus dainininkus, kurių balsai garsina Lietuvos vardą viso pasaulio operos teatrų scenose: Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro primadoną, sopraną Sandrą Janušaitę bei „Aalto“ muzikinio teatro Esene (Vokietija) solistą, bosą Almą Švilpą.

Diriguojant charizmatiškiausiam šalies dirigentui Modestui Pitrėnui, atlikėjai dovanos publikai nepakartojamas muzikines emocijas.

„Viva l’Opera!“ – „Tegyvuoja opera!“ pavadintas festivalio pradedamasis koncertas sužavės kiekvieną operos žanro gerbėją. Šventinio koncerto metu klausytojai galės mėgautis arijomis, duetais ir chorais iš neužmirštamų Richardo Wagnerio, Charles Gounod, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini operų „Skrajojantis olandas“, „Faustas“, „Nabukas“, „Don Žuanas“ bei „Toska“.

Nepaprasta Pažaislio vienuolyno aura

Prieš du dešimtmečius atradęs išskirtinę Pažaislio vienuolyno erdvę, festivalis ypatinga šios vietos atmosfera vilioja ne tik klausytojus, bet ir pasaulinio garso atlikėjus. „Tai yra kažkas įspūdingo, nepaprasto. Tai yra ypatinga aura. Vienuolių maldos jaučiasi stovint scenoje, o pats dainavimas taip pat tampa savotiška malda. Pernai aš buvau labai nustebintas šios erdvės, todėl džiaugiuosi, kad šiais metais vėl turiu galimybę dainuoti Pažaislio muzikos festivalio koncerte“ – emocijomis dalinosi pradedamojo festivalio koncerto solistas bosas Almas Švilpa.

Visai šeimai draugiškas festivalis

Vaikų krykštavimas ir juokas yra neatsiejama didžiųjų Pažaislio muzikos festivalio koncertų dalis. „Mes siekiame, kad festivalis būtų visai šeimai draugiškas renginys, todėl visuose atvirose erdvėse vykstančiuose koncertuose yra laukiami ir patys mažiausi klausytojai. Kartu su atžalomis į festivalio pradedamąjį koncertą atvykstančių šeimų patogumui šiais metais pirmą kartą pasiūlysime vaikų kūrybines dirbtuvėles, kur mažieji galės nemokamai užsiimti įvairiais darbeliais. Dirbtuves organizuoja festivalio partneris „Kūrybos kampas 360“ – socialiai atsakinga organizacija, plėtojanti darnaus vartojimo ir antrinio dizaino idėjas. Kol tėveliai mėgausis gražiausiais operų opusais, dirbtuvėlėse vaikai ne tik smagiai leis laiką, bet tuo pačiu susipažins su aplinką tausojančio gyvenimo principais ir praplės savo kūrybinio mąstymo ribas“ – šeimoms skirtą naujovę pristatė festivalio direktorė Giedrė Mikaitienė.

Su garsiuoju Jungtinės Karalystės festivaliu „BBC Proms“ kartais palyginamas Pažaislio muzikos festivalis šiais metais pakvies į 43 renginius, kuriuose tikisi sulaukti daugiau kaip 40 tūkst. klausytojų.

Visą festivalio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA