20 persikraustymo patarimų, kuriuos turi žinoti kiekvienas | Kas vyksta Kaune

20 persikraustymo patarimų, kuriuos turi žinoti kiekvienas

Organizatorių nuotr.

Visi, kam yra tekę kraustytis bent kartą gyvenime, žino, koks tai sudėtingas procesas. Patarimais ir praktiškais žmonių išradimais, kaip paprastomis priemonėmis patogiai supakuoti ir pervežti daiktus iš vienos vietos į kitą dalinasi supakuota.lt, specializuota persikraustymo ir pakavimo medžiagų parduotuvė.

[galerija kiek=”8″]

Patarimai naudingi ne tik įsigyjantiems naują būstą, bet ir nuomininkams, studentams ir net išvykstantiems į kelionę ilgesniam laikui.
Susipažinti su Supakuota.lt produkcija Kaune galite čia.

Daiktų paruošimas pervežimui

Šaldytuvą atšildykite iš anksto: šaldytuvą reikia atitirpinti ir išvalyti bent dieną prieš persikraustymą, taip jūs išvengsite „bėgančio” šaldytuvo ir slidžių balų.

Nufotografuokite, kaip yra pajungti jūsų televizorius, kompiuteris ir kita įranga: prieš atjungdami laidus nuo televizoriaus, kompiuterio ar kitos įrangos nufotografuokite kaip viskas pajungta, kai reikės sujungti atgal, viskas bus daug aiškiau, paprasčiau ir lengviau.

Ant veidrodžių, stiklo durelių užklijuokite lipnią juostą: užklijuota lipni juosta ant veidrodžių, stiklo aišku, neapsaugos jų nuo dūžio, bet, atsitikus tokiai nelaimei, stiklai bent jau neišsilakstys po visą mašiną.

Atsuktus varžtus, atjungtus laidus ir pan laikykite maišiukuose su užrašais: jei nenorite, kad išrinkus o po to vėl surinkus visus baldus liktų nepanaudotų varžtų, smulkių detalių ir panašiai – tik išrinkę baldą visas jo smulkias dalis sudėkite į atskirus maišiukus, ant kurių užrašykite kokiam baldui jie priklauso. Šiuos maišiukus galite sudėti į atskirą dėžę arba su lipnia juosta priklijuoti prie konkretaus baldo detalių. Taip sautaupysite daug laiko ir nervų surinkdami baldus iš naujo.

Daiktų pervežimo sistemos paruošimas

Nusipirkite kokybiškų dėžių: gal ir gera mintis yra pradėti kaupti dėžes iš anksto, tačiau, dažniausiai, jos nėra skirtos persikraustymui ir nešant gali suplyšti, o mašinoje užimti per daug vietos (palikti laisvų skylių). Todėl rekomenduojame naudoti kokybiškas, tik pervežimams skirtas dėžes.

Pasidarykite rankenas dėžėse: jei persikraustydami naudojate ne standartines dėžes su skylėmis rankoms, o įprastas dėžes – rankenas galite pasidaryti tiesiog aštriu peiliu išpjaudami trikampes skyles šonuose.

Sunkiems daiktams pervežti naudokite lagaminus su ratukais: jei turite lagaminus su ratukais pasinaudokite jais perveždami sunkius daiktus, taip jums nereiks sunkenybių kelti ir nešti – tiesiog sukrovę daiktus į lagaminą, ramiausiai nuriedėsite iki mašinos.

Naudokite dideles plastikines dėžes laikyti daiktus, kurių reikia tik tam tikro sezono metu: jei taip dar nedarote – pats laikas pradėti yra…dabar. Ant dėžių užrašykite kas yra viduje, ir padėkite į sandėlį. O kraustantis bus aiškiau, kas turi iš karto keliauti į naują sandėlį.

Pakavimo plėvelė yra jūsų draugas: naudokite ją sutvirtinti ir supakuoti visus daiktus su durelėmis, stalčiais ir kitomis judančiomis dalimis. Jei taip supakuosite pvz. komodą – nereikės iš jos iškrauti visų daiktų, nes stalčiai tikrai neatsidarys. Taip pat nešant ir pavertus baldą, stalčiai ir durelės netrankys nešantiems per pirštus ir galvas.

Pasiruoškite pakavimo reikmenų krepšį: viską, ko reikės pakuojant daiktus (lipni juosta, žirklės, markeriai, atsuktuvai, maišiukai ir t.t.) sudėkite į vieną krepšį – jums bus labai patogu jį nešiotis po namus pakuojant daiktus ir visuomet jums reikalingos medžiagos ir įrankiai bus „po ranka“.

Saugus daiktų supakavimas

Kabančius drabužius palikite ant pakabų ir ant jų užmaukite maišus: kabančius drabužius pervežti geriausia palikus ant pakabų ir dar ant jų užmovus maišą, taip nušausite kelis zuikius vienu metu – rūbai nesusiglamžys, o persikėlus visus juos su pakabom pakabinsite į spintą. Galite ant maišo užrašykite kam jis priklauso (mamos, tėčio, vaiko) – atvažiavus galėsite sukabinti rūbus į teisingas spintas net nepraplėšę maišų.

Lėkštes puikiausiai apsaugos vienkartinės lėkštės: juk vienkartinės lėkštės yra lėkščių formos! Todėl jos puikiai tinka perdengimams tarp iš tikro dūžtančių lėkščių.

Naudokite popierinius maišelius vietoje laikraščių: popieriniai maišeliai puikiai tinka supakuoti stiklines ir mažus indus. Ir kas svarbiausia – nuo jų neišsiteps indai dažais, kaip kartais būna nuo laikraščių (o gal reik sakyt „būdavo“?).

Taures ir stiklines sudėkite į vyno dėžes: tokių dėžių tikrai turi visos vyno parduotuvės, ir jos tik apsidžiaugs atsikračiusios tuščiomis dėžėmis.

Užkimškite skyles dėžėse minkštais daiktais: dažnai būna, kad sudėjus dūžtančius daiktus į dėžes, jose lieka vietos, ir važiuojant daiktai baladojasi po visą dėžę kaip išprotėję, todėl tarpus dėžėse užpildykite rankšluosčiais.

Papuošalus supakuokite naudodami tualetinio popieriaus tūteles ir kiašinių dėklus: perverkite grandinėles ir karolius per tualetinio popieriaus tūtelę ir užsekite, o į dėžutę nuo kiaušinių sudėkite mažus papuošalus, sages, auskarus ir pan.

Saugus daiktų transportavimas

Vertingiausius daiktus sudėkite į keletą dėžių: jei turite įrangos, kuri yra labai brangi ir norite ją papildomai apsaugoti – tiesiog supakuokite ją į papildomą dėžę (tinka tuo atveju, jei neturite originalios pakuotės). Nepamirškite tarpų užpildyti burbuline plėvele ar popieriumi.

Užpildykite tarpus tarp dėžių sunkvežimyje minkštų daiktų maišais: jei minkštus žaislus, pagalves ir panašius dalykus įdėsite į maišus, jais kuo puikiausiai galėsite užpildyti tarpus sunkvežimyje tarp dėžių.

Persikraustymo metu atgyja Tetris: daugelis atsimena žaidimą Tetris, kuriame įvairias figūras reikia sukrauti be tarpų. Jei kraustotės patys ir sunkvežimį pakraunate patys (kitas variantas – pasinaudoti perkraustymo kompanijos paslaugomis) – daiktus į sunkvežimį sudėkite kaip galite tankiau, palikdami kuo mažiau tarpų. Nors stovinčiame sunkvežimyje ir atrodo, kad “ir taip laikysis gerai” – tačiau pervažiavus per porą duobių ar “gulinčių policininkų” nuomonę gali tekti pakeisti labai greitai. Taigi, kuo tankiau ir tvirčiau sudėsite dėžes, tuo geriau!

Daiktus, visų pirma, sukraukite šalia krovininio automobilio: kadangi pakrovimas į mašiną, kaip Tetrio žaidimas, tai geriausiai jį sužaisite, jei matysite visas detales. Todėl, jei prieš kraunant daiktus į mašiną juos sudėsite šalia – galėsite tiesiog parinkti tinkamos formos ir dydžio dėžes (ar daiktus) ir užkišite visas skyles.

Lengvo persikraustymo proceso jums linki supakuota.lt komanda!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA