Kauno apskrityje pastebėtas rudasis lokys | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrityje pastebėtas rudasis lokys

Asociatyvi/Delfi.lt nuotr.

Kaišiadorių rajone, netoli Žiežmarių miestelio, pastebėtas rudasis lokys, skelbia portalas Kaišiadoriečiams.lt.

Portalo duomenimis, į Raudonąją knygą įtrauktą gyvūną šį pirmadienį užfiksavo medžiotojų vaizdo stebėjimo kameros, jis atėjo į pašėrimą, kur medžiotojai buvo palikę maisto gyvūnams.

Gegužės 15 dieną lokys buvo užfiksuotas Trakų rajone. Ten jį pastebėjo Lietuvos edukologijos universiteto mokslininkė, su vyru ornitologu stebėjusi paukščius.

Aplinkos ministerijos specialistas, aplinkosaugininkas Selemonas Paltanavičius sako, kad greičiausiai Kaišiadorių rajone pastebėtas tas pats lokys, atkeliavęs čia iš Trakų rajono.

Jis primena, kad pastebėjus lokį, reikėtų prie jo nesiartinti, tačiau pradėti garsiau kalbėti, kad gyvūnas išgirstų žmones ir pats pasitrauktų, nebūtų užkluptas netikėtai.

1967 metais lokys pastebėtas Alytaus, 1968 metais – Varėnos rajonuose, 1975 metais vienas matytas Biržų girioje, o 1982 metais Ukmergės rajone, 2009 metais – Švenčionėlių medžiotojų būrelis pastebėjo lokio pėdsakus Labanoro girioje. Prieš šešerius metus šalia Vilniaus, Lavoriškių pasienio ruože, valstybinės sienos apsaugos pareigūnai užfiksavo į Lietuvos teritoriją iš Baltarusijos vedančius stambaus žvėries pėdsakus. Mokslininkai patvirtino, kad tai rudojo lokio pėdsakai. Prieš 15 metų pėdsakai buvo matyti net Vilniaus miesto ribose, už Žaliųjų ežerų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA