Įvertinkite: Akademijoje atidarytas naujas pažintinis takas (papildyta kaip rasti) | Kas vyksta Kaune

Įvertinkite: Akademijoje atidarytas naujas pažintinis takas (papildyta kaip rasti)

Akademijos seniūnijoje, kur susikerta Kauno miesto ir rajono ribas – nauja erdvė gamtos prieglobsčio mylėtojams.

Pažintinis takas, einantis per Kamšos botaninį – zoologinį draustinį tęsiasi apie 1,5 km. Informaciją apie vietos augaliją ir gyvūniją pateikia informatyvūs stendai, kuriuos parengė Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) dėstytojai.

Kauno rajono savivaldybės ir Akademijos seniūnijos inicijuotu projektu labiausiai džiaugiasi gyvenantieji šalia tako. Čia susitinka ir bėgiojantys, ir važinėjantys dviračiais žmonės. Nors pro draustinio teritorijoje esantį mišką ir anksčiau pavykdavo praeiti, tačiau dabar bus galima judėti ne pramintu miško, o naujai nutiestu takeliu. Informaciją apie unikalią draustinio augaliją ir augmeniją pateikia 3 stendai.

Ratu einantį maršrutą bus galima užbaigti nusileidus laiptais. Varytis dviratį galima specialiu grioveliu, tad be didelių sunkumų įmanoma pasiekti dviračių taką, jungiantį Kauno miestą ir rajoną.

„Kokybiškas pakaunės žmonių laisvalaikis ne mažiau svarbus. Tikiuosi, kad ir ateityje tokių krašto grožį atskleidžiančių vietų tik daugės“, – kalbėjo rajono meras Valerijus Makūnas.

Pirmieji pažintinį taką išbandė Akademijos Ugnės Karvelis mokiniai. Prabėgę naująja trasa jie pradėjo gimnazijos sporto šventę. Kiti renginio dalyviai galėjo pasimėgauti apžvalgine ekskursija, kurią vedė Kauno regioninio parko direkcijos vyr. biologas Giedrius Vaivilavičius, ASU Miškų ir ekologijos fakulteto prodekanė dr. Jolita Abraitienė, lektorius dr, Žydrūnas Preikša.

„Jei turistai ar gyventojai priekaištaus seniūnei dėl nuvirtusio medžio ar neišretinto miško, iš karto galiu informuoti, jog šioje teritorijoje pajudinus bent vieną rąstą galite sugriauti miško ekosistemą ar net išnaikinti retą gyvūnijos rūšį“, – įspėjo dr. Ž. Preikša.

Viso projekto vertė – 100 tūkst. eur. Takas nutiestas Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis.

Kaip rasti taką?

Važiuojant dviračių taku, reiktų nusukti link elektros pastotės ir važiuoti iki kelio galo arba kilti keliu į Akademiją ir Tako gatve važiuoti iki garažų. Jus pasitiks informaciniai stendai.

kaip rasti taką

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA