Seimas po svarstymo pritarė esą „kosmetinėms“ Darbo kodekso pataisoms | Kas vyksta Kaune

Seimas po svarstymo pritarė esą „kosmetinėms“ Darbo kodekso pataisoms

BNS 2017/05/30 13:58
Asociatyvi / delfi.lt nuotr.

Seimas antradienį po svarstymo pritarė su Trišale taryba suderintoms naujojo Darbo kodekso pataisoms, kurios praėjusią savaitę baigtos derinti su Trišale taryba.

Už balsavo 71 Seimo narys, prieš – 4 (visi Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos atstovai), o susilaikė 25.

Dauguma – 18 Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narių susilaikė. Už kodekso pataisymus balsavo 45 (iš 57) Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai, 10 (iš 19) socialdemokratų, 6 (iš 7) „tvarkiečiai“ ir 7 (iš 13) liberalai. Po 4 Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narius susilaikė ir balsavo prieš. Seimo pirmininkas „valstietis“ Viktoras Pranckietis balsavo už pataisas.

Galutinis balsavimas bus vėliau, o Darbo kodeksas įsigalios nuo liepos.

Konservatorius Rimantas Jonas Dagys teigė, kad „pasiekimas toks nedidelis, kad sudėtinga balsuoti už“.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos narys Zbignevas Jedinskis pataisas pavadino „tik kosmetinėmis“.

Premjeras Saulius Skvernelis dar prieš pataisų svarstymą sakė, kad jas priimti svarbu, nes kitaip įsigalios ankstesnio Seimo patvirtintas variantas.

„Jeigu jis neįsigalios su pataisomis, įsigalios tas, kuris buvo pusę metų atidėtas. Mano manymu, jis (pataisytas – BNS) labai aiškiai subalansuoja darbuotojų ir darbdavių interesus ir leis valstybei tapi konkurencingesne, gabėti kurti patrauklias darbo vietas, kurios leistų samdyti darbuotojus, mokant ne minimalų darbo užmokestį“, – Seime žurnalistams sakė premjeras.

„Vyriausybės manymu, (pritraukti investuotojų- BNS) padėtų tas variantas, dėl kurio sutarta Trišalėj taryboj. Bet sprendimo reikia bet kokiu atveju, nes investuotojai laukia, nori žinoti, koks įstatymas galios, ir nuo to priklauso veiksmai“, – pridūrė S.Skvernelis.

Seimo narė Aušra Maldeikienė prieštaravo: „Rinkos naujasis kodeksas patrauklesne nepadarys“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA