Kauno pilies prieigose pasklido tūkstančiai muilo burbulų | Kas vyksta Kaune

Kauno pilies prieigose pasklido tūkstančiai muilo burbulų

R. Tenio nuotr.

Pirmadienį prie Kauno pilies prasidėjo 9-asis „Burbuliatoriaus“ sezonas. Į šelmišką burbulų fiestą susirinko šimtai puikiai nusiteikusių miesto gyventojų.

Burbulus pūtė ir vaikai, ir suaugusieji

Renginyje tvyrojo puiki nuotaika, muilo burbulus Kauno pilies dauboje leisti ėmėsi ne tik mažieji, bet ir suaugusieji. Kauniečiai atsinešė ne tik burbulus, bet ir jaukiai įsitaisė ant užtiesalų, skanavo užkandžių.

Portalo „Kas vyksta Kaune” kalbinti šventės dalyviai neslėpė šypsenų, o mažiausieji, išpūtę didesnius burbulus – šokinėjo iš džiaugsmo ir norėjo kartoti dar ir dar.

Burbuliatoriaus sezono atidarymas

Kaunietė Laima Venclauskienė „paburbuliuoti” atvyko su trimis vaikais, kaip teigė pirmą, tačiau tikrai ne paskutinį kartą.

„Burbulai mums labai patinka, o pirmadienis juk liūdnoka diena – po nerūpestingo savaitgalio gamtoje su tėvais, mažiesiems reikia eiti į darželį. Šventėje prasiblaškėme, šypsenos iki ausų! Tai puiki bendruomenės iniciatyva, sukviečianti šeimas, vaikus“, – kalbėjo pašnekovė.

Vaikų būrelio apjuostas, mat turi reikiamą milžiniškų burbulų įrangą – Deividas Stanius pasakojo dalyvaujantis tradiciškai, kasmet, šis jau penktas kartas, atvyksta su šeima. „Smagu visiems prisiminti vaikystę. Kaunui reikia daugiau tokių pozityvių iniciatyvų, Senamiestis atgyja, aplink vien krykštaujantys vaikai, besišypsantys tėvai. Laimingi vaikai – laimingi ir tėvai”, – neabejoja D. Stanius.

Šalia stoviniavęs sūnus Aronas didžiavosi didžiausiu savo išleistu burbulu: „Esu išpūtęs trijų metrų burbulą, tereikia gerų priemonių. Jausmas nuostabus!”, – kalbėjo besišypsantis jaunuolis.

Burbuliatoriaus sezono atidarymas

Šalia su atžala burbulus leidęs Gediminas Maciuta teigė, kad burbulai – puiki pramoga kiekvienam. „O smagiausia matyti laimingus vaikus – širdis džiaugiasi! Beje, suaugusiesiems ne ką mažiau smagu, negu vaikams. Kviečiame ir kitus atvykti, pašėlioti. Ši pramoga suvienija miestiečius ir svečius, unikalus renginys”, – teigė vyras.

Kaunietė Valia su anūku Vėju iš Vilijampolės lankėsi „Burbuliatoriuje” antrą kartą: „Gera žiūrėti: daug jaunimo, skuba ir kitas senelis į šventę! Reikia būtinai ir kituose miestuose rengti, šitaip gražu, valio rengėjams! Prisimenu, mano vaikystėje žaisdavome su mediniais vežimėliais, šunimi, apie burbulus net girdėję nebuvome, o dabar tai puiki pramoga, kuo dažniau juos reikia leisti. Po trumpų atostogų dar būtinai sugrįšime „paburbuliuoti”, – teigė kaunietė.

Burbuliatoriaus sezono atidarymas

Vyks kas antrą pirmadienį

Iniciatyvos autorės, miesto antropologės Jekaterinos Lavrinec teigimu, „Burbuliatorius“ skirtas atgaivinti mieste esančias viešąsias erdves ir tampa tarsi linksmu miesto ritualu. Šventėse laukiami visi gyventojai ir miesto svečiai, tik dera nepamiršti burbulų.

Pirmadienį „Burbuliatoriaus“ sezonas atidarytas ir daugelyje kitų šalies miestų: Vilniuje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šilutėje, Telšiuose, Alytuje, Marijampolėje, Prienuose, Biržuose, Pasvalyje ir Vievyje.

Šalia Kauno pilies burbulai į padangę kils kas antrą pirmadienį, iki rugsėjo pradžios: birželio 12 ir 26 d., liepos 10 ir 24 d., rugpjūčio 7 ir 21 d. bei rugsėjo 4 d.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA