Vėl sukvies Dainų šventė po atviru dangumi | Kas vyksta Kaune

Vėl sukvies Dainų šventė po atviru dangumi

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Netrukus Kaunas vėl prisipildys dainų, artėja ketvirtoji Kauno moksleivių dainų šventė „Šaly kelio jovaras stovėjo“. Renginys vyks Kauno pilies prieigose, naujai įrengtame amfiteatre, birželio 3 d. nuo 20 val. Joje laukiami visi miestiečiai ir miesto svečiai.

Dainų šventėje dalyvaus Kauno bigbendas, solistai Andrius Apšega, Liepa Bliūdžiūtė, moksleivių chorai. Šventės režisierius – Kauno valstybinio dramos teatro aktorius Tomas Erbrėderis. Repertuarą rasite čia.

Lankytojai į šventę kviečiami atvykti visuomeniniu transportu, tam specialiai pratęstas miesto viešojo transporto, kurių maršrutai yra prie Kauno pilies, darbo laikas bei numatyti papildomi reisai atvykstantiems į šventę ir po jos. Vairuotojams su nuosavais automobiliais siūloma transporto priemones statyti Betygalos gatvėje, Jonavos gatvėje (upės pusėje), atkarpoje nuo Kalpoko g. iki P. Vileišio tilto arba kitose leistinose vietose.

Dainų šventės tema „Šaly kelio jovaras stovėjo“ pasirinkta neatsitiktinai, tai viena iš nedaugelio lietuvių kalba išlikusių apeiginių giesmių. Jovaras – pasaulio medis, vienijantis praeities, dabarties ir ateities pasaulius, o taip pat ir žmogaus simbolis. Kiekvienas iš mūsų esame tarsi tas jovaras – per savo protėvius ir vaikus ateityje savyje talpinantys tai, kas buvo, kas yra ir kas bus.

Pasaulio medis stovi šalia gyvenimo kelio, kuriuo praeina žmonės ir tautos. Juo einant nėra išėjimo, tik amžinas sugrįžimas. Tai tarsi nebaigiamai audžiama drobulė, kurioje praeitis palieka ženklus ateičiai. Ženklai išraižyti medyje. Išrašyti pergamente. Išausti prijuostėje. Atspausti popieriaus lape. Ženklai, jungiantys praeitį su ateitimi šioje dienoje. Bėgo amžiai, keitėsi kartos, kiekviena palikdama po savęs tam tikras laikmečio žymes. Ar mokame skaityti šiuos ženklus?
Šioje šventėje klausytojas skaitys protėvių ženklus, matys, kaip vaikai liudija ateitį. Archajiškos lietuvių liaudies dainos jauno žmogaus lūpose skambės naujai, nes jos papuoštos šios dienos patirtimi.

Šventėje minimalistinės vizualinės išraiškos ženklais bus užkoduota šimtai simbolių – žinučių, siunčiamų ateities kartoms.

Įėjimas nemokamas. Šventės pradžia 20 val., planuojama pabaiga – 22:30 val.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA