Kauniečiai pasipiktinę: be karšto vandens lieka keliems mėnesiams | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai pasipiktinę: be karšto vandens lieka keliems mėnesiams

Ketvirtadienio rytą į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pradėjo plūsti nepatenkintų kauniečių laiškai. Juose portalo skaitytojai išreiškia susirūpinimą dėl nemalonios staigmenos – dėl vykdomų vamzdynų rekonstrukcijos darbų be karšto vandens kai kurių gatvių gyventojai lieka ištisiems mėnesiams.

Skaitytojas Algirdas praneša, jog vakar grįždamas iš darbo pastebėjo ant laiptinės durų raštelį, jog karšto vandens tiekimas jo name bus stabdomas beveik dviems mėnesiams – nuo gegužės 29 d. iki liepos 20 d. Šiandien jis pats susisiekė su „Kauno energija“ ir gavo patvirtinimą, kad tokie darbai tikrai vyks, be karšto vandens liks didelė dalis rajono ir į jokias diskusijas leistis neketinama. Algirdas pastebi, jog mažiausia, ką „Kauno energija“ galėjo padaryti, tai perspėti gyventojus anksčiau – juk vis dėlto likti be karšto vandens keliems mėnesiams nėra įprastas dalykas.

Taip pat šis skaitytojas susirūpinęs higienos klausimu. „Jau nekalbu apie tai, kad tokia situacija tiesiog pavojinga – nepalaikant tinkamų temperatūrų vamzdynuose atsiranda visos sąlygos daugintis žmogui pavojingoms bakterijoms – ne taip senai turėjome labai gerą pavyzdį Vilniuje,“ – laiške rašo kaunietis.

Nemalonios staigmenos sulaukė ir kitame Kauno rajone gyvenantys žmonės. Dainavos rajone esančiose Partizanų ir V. Krėvės gatvių atkarpose karšto vandens tiekimas be jokių perspėjimų šiandien buvo išjungtas mėnesiui. Skaitytoja rašo besidžiaugianti, kad Kaunas tvarkosi iš pagrindų, tačiau teiraujasi, kaip reikėjo tokiai situacijai pasiruošti, kai nebuvo perspėta iš anksto, o namuose reikia rūpintis dviem mažamečiais vaikais.

Situaciją ir žmonių skundus komentuoja „Kauno energijos“ atstovas ryšiams su visuomene Ūdrys Staselka.

„Pranešta anksčiau buvo, o mes informuojame taip, kaip yra nurodyta šilumos vartojimo ir tiekimo taisyklėse – prieš dešimt dienų. Tada pranešimai buvo išplatinti mūsų bendrovės interneto tinklalapyje. Taip pat patys papildomai ėmėmės priemonių ir pranešimai buvo pakabinti prie laiptinių. Pranešimai patalpinti ir savivaldybės tinklalapyje. Jeigu žmonės klausia, kodėl neišplatinome pranešimų anksčiau, galime tik jų pasiteirauti – kiek anksčiau? Deja, bet nėra galimybės prisiderinti prie kiekvieno gyventojo, o šiuo projektus vykdyti būtina – kai kuriems vamzdynams per 40 metų, juos atnaujinti būtina. Mes turime savo veiklos planus ir juos nuosekliai vykdome.“

Nepastebėtas neliko ir pasisakymas apie vamzdynais plintančias ligas.

„Nemanome, kad pasikartos Vilniaus situacija. Ne pirmus metus jau vykdome projektus ir niekada to nebuvo, nėra priežasčių, kodėl šįkart turėtų būti kitaip.“

„Kauno energija“ atsiprašo namuose, kuriuose bus vykdomi rekonstrukcijos darbai, gyvenančių kauniečių už būsimus nepatogumus ir prašo kantrybės bei supratingumo. Įmonė pažada daryti viską, kad šilumos tiekimas karštam vandeniui ruošti būtų atnaujintas kaip įmanoma greičiau.

„Kauno energija“ informuoja, kad dėl magistralinio šilumos tiekimo vamzdyno rekonstrukcijos, nuo 2017 m. gegužės 29 d. 9.00 val. iki 2017 m. liepos 20 d. 16.30 val. bus stabdomas termofikacinio vandens tiekimas (karštam vandeniui ruošti) vartotojams dalyje Eigulių mikrorajono namų: P. Lukšio g. 58, 60, 62, 64, P. Plechavičiaus g. 1, 2, 3, 4, 5, 6, A. Ramanausko-Vanago g. 1, 2, 3, 4, 8, S. Žukausko g. 2, 4, 6, 8.

Taip pat dėl šilumos tiekimo vamzdyno 1T rekonstrukcijos, nuo 2017 m. gegužės 24 d. 9.00 val. iki 2017 m. birželio 20 d. 16.30 val. laikinai stabdomas centralizuotas termofikacinio vandens tiekimas vartotojams V. Krėvės pr. 99, 99A, 99B, Partizanų g. 124, 126, 128, 130, 132, 138, 142, 146, 148, 152, 154, 156, 160, 162, 164, 166, 168, 170, 172, 174, 176, 180, 186, 188, 190.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA