Persigalvota dėl dalies alkoholio draudimų | Kas vyksta Kaune

Persigalvota dėl dalies alkoholio draudimų

delfi.lt 2017/05/24 11:14
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Seimo Sveikatos reikalų komitetas sugrįžo prie Alkoholio kontrolės įstatymo svarstymo. Seimo nariai šiam teisės aktui registravo daugybę siūlymų, kurių dauguma turėjo sušvelninti valstiečių parengtas kovos su alkoholizmu priemones.

Kam buvo pritarta:

– Iš dalies pritarta konservatoriaus Gabrieliaus Landsbergio pasiūlymui, pagal kurį mažmeninė prekyba alkoholiu būtų leidžiama nestacionariose mažmeninės prekybos vietose ir nestacionariose viešojo maitinimo vietose, bet paviljonuose prekyba alkoholiu leidžiama nebus.

Tai reiškia, kad alkoholio prekyba turėtų būti leidžiama laikinuose statiniuose, kurie, skirtingai nei paviljonai, neturi viduje įrengtos prekybos salės.

Vadinasi, nestacionariose lauko kavinėse prekyba alkoholiu bus leidžiama.

– Pritarta Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio siūlymui, kad nemokamuose masiniuose renginiuose ir mugėse gali būti įrengtos specialios zonos, į kurias patekimas yra ribojamas ir kuriose būtų leidžiama prekyba silpnais alkoholiniais gėrimais iki 7,5 proc. etilo alkoholio koncentracijos. Į tokias zonas neturėtų patekti asmenys iki 20 metų.

Kaip žinoma, mokamuose masiniuose renginiuose ir mugėse, į kuriuos patekimas ribojamas, alkoholio prekyba alkoholiniais gėrimais iki 7,5 proc. etilo alkoholio koncentracijos bus leidžiama.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA