Važiuojant Taikos prospekto žiedu kaunietį pasitiko nemaloni staigmena | Kas vyksta Kaune

Važiuojant Taikos prospekto žiedu kaunietį pasitiko nemaloni staigmena

Kas vyksta Kaune skaitytojo nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją dažnai pasiekia skaitytojų laiškai ir skambučiai apie nepasitenkinimą kai kurių Kauno gatvių būkle – esą jos duobėtos, gadina transportą ir dėl to piktina. Šį kartą kaunietis liko nustebintas ne duobėmis gatvėse, bet eismo pakeitimais, kurie kaip reikiant sugadino nuotaiką.

„Važiuodamas į darbą buvau nemaloniai nustebintas kelių ženklinimo pasikeitimais Taikos prospekte esančiame žiede. Iki šiol visais pakeitimais Kaune, susijusiais su eismu, žavėjausi, ir galvojau, pagaliau mieste pradėjo dirbti protingi žmonės, bet pasirodo klydau…“, – sako kaunietis.

Pasak vyro, važiuojant iš Kovo 11-osios gatvės į Taikos prospekto žiedą, iš pirmosios eismo juostos jį „pasitiko“ ištisinė linija, kurios ten esą anksčiau niekada nebuvo. Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas teigia, kad dėl šios naujovės jam teko nuvažiuoti link Draugystės gatvės.

„Dabar į trijų eismo juostų žiedą Taikos prospekte galima įvažiuoti tik iš vienintelės – antrosios eismo juostos. Tuo tarpu, kai anksčiau tai buvo galima padaryti iš dviejų. Dėl to rytais šioje kelio atkarpoje – antrojoje eismo juostoje susidaro spūstys. Nesuvokiu, kodėl Kauno valdžia nusprendė priimti tokį keistą sprendimą, užuot vadovaudamiesi senąja praktika – kai į žiedinę sankryžą galima įvažiuoti iš dviejų eismo juostų – iš antrosios į trečiąją, ir iš pirmosios į pirmąją bei antrąją?“, – teiraujasi vairuotojas.

6 forto žiedas

Toks principas, kauniečio teigimu, esą sėkmingai pasiteisina tame pačiame Taikos prospekto žiede – įvažiavimuose iš Draugystės gatvės ir iš Taikos prospekto. Taip pat  6-to forto žiedo įvažiavime iš R. Kalantos gatvės. „Turbūt nelaimingi žmonės buvo pikti, kad pirmąja eismo juosta eismas juda greičiau nei antrąja, tačiau taip yra visose tokiose sankryžose. Tai žinau, nes važiuoju šia kryptimi daugybę kartų per dieną ir toks sprendimas pasiteisina. Įsivaizduokite įvažiavimą iš R. Kalantos gatvės į žiedą 17 valandą vakaro, važiuojant automobiliu tik iš antrosios eismo juostos. Spūstis tikriausiai susidarytų iki pat Petrašiūnų žiedo“, – svarsto kaunietis.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas atsiuntė dvi žemėlapio nuotraukas. Vienoje iš jų raudonai, pasak jo, pažymėti protingi eismo sprendimai, o juodai – ne itin pavykę.

Musų žurnalistai susisiekė su Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėju Pauliumi Keru ir pasiteiravo apie kauniečio pastebėjimus Taikos prospekto žiede.

„Išsiaiškinome, jog minėtoje vietoje yra įvykusi ženklinimo darbų klaida. Ketiname ja pašalinti per artimiausią parą. Atkarpa, kuri buvo žymima punktyrine linija, ateityje taip pat išliks punktyrine linija. Kol kas eismo organizavimo tvarka nebus keičiama“, – komentavo jis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA