Skaitytojai klausia: „Ar autobusų vairuotojai žino, koks jų vairuojamo autobuso maršrutas?“ | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai klausia: „Ar autobusų vairuotojai žino, koks jų vairuojamo autobuso maršrutas?“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ šiandien ryte sulaukė skaitytojo laiško, kuriame jis piktinasi 42-ojo autobusų maršruto vairuotojų neatsakingumu bei teiraujasi, kaip dabar elgtis keleiviams, kur ir kada laukti autobusų?

Pastebime, jog problema susidarė dėl tvarkomos Prancūzų gatvės. Šiuo metu jos atkarpa nuo sankryžos su Kaišiadorių gatve yra uždaryta kapitaliniam remontui, eismas ten ribojamas.

42-ojo, 45-ojo ir 6-ojo A maršrutų autobusai, važiuojantys iš Respublikinės Kauno ligoninės link Breslaujos gatvės važiuoja Prancūzų gatve, o važiuodami nuo Breslaujos gatvės į Kauno Respublikinę ligoninę pravažiuoja pro Vyšniavos ir Kaišiadorių gatves.

Tačiau vienam portalo skaitytojui teko susidurti su situacija, kai pasimetė ir autobusų vairuotojai. Laiške jis teigė, jog vairuotojas šįryt pats klausė keleivių, kur jam važiuoti – sukti į Prancūzų gatvę ar važiuoti tiesiai į Vyšniavos gatvę ir paskui pasukti į Kaišiadorių gatvę.

Toks vairuotojo elgesys papiktino skaitytoją ir jis nuoširdžiai nežino, ką reikia daryti žmonėms, kur laukti autobusų.

Tiesa, reikia pastebėti, kad du vairuotojai šiandien vis dėlto nuvažiavo ne ten, kur jiems reikėjo važiuoti, taip palikdami keliasdešimt keleivių laukti sekančio 42-ojo arba kito maršruto autobusų.

Situaciją komentuoja „Kauno autobusų“ 1-ojo transporto parko vadovas Rimgaudas Laurinčikas, kuris pastebi, kad kelio darbai sukelia problemų visiems – ir keleiviams, ir vairuotojams.

„Autobusai, važiuojantys iš Kauno Respublikinės ligoninės link miesto centro, važiuoja Prancūzų gatve ir stoja ten esančiose stotelėse. Visiems vairuotojams apie maršruto pasikeitimus buvo pranešta iš anksto, jie gavo schemas. Šiandien sulaukėme ne vieno nusiskundimo, tad tikrai kalbame su vairuotojais, jiems primename, kaip reiktų važiuoti. Vis dėlto, maršrutu važiuoja net 10 vairuotojų, žinoma, gaila, kad net du vairuotojai nuvažiavo ne ten.“

„Kauno autobusai“ atsiprašo visų keleivių, kuriems teko atsidurti tokiose klaidinančiose situacijose. Problema įmonėje šiuo metu yra sprendžiama, vairuotojai dar kartą įspėjami laikyti nustatyto maršruto.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA