Kauno apskrities policijos svečiuose – beveik pusė tūkstančio vaikų | Kas vyksta Kaune

Kauno apskrities policijos svečiuose – beveik pusė tūkstančio vaikų

Organizatorių nuotr.

Artėjant vasarai, atostogų metui, itin svarbu vaikams priminti Kelių eismo taisykles, saugaus elgesio kelyje svarbą bei paruošti juos netikėtoms situacijoms, kad žinotų, kur prireikus kreiptis pagalbos. Šiandien, gegužės 23 d., Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Kauno apskr. VPK) lankėsi daugiau nei 450 vaikų, kur saugaus eismo pagrindų juos mokė Kauno apskr. VPK pareigūnai.

Balandžio mėnesį ikimokyklinio ugdymo įstaigoms buvo organizuotas piešinių konkursas „Angelas sargas – mano draugas“, kuriame norą dalyvauti išreiškė net 29 ikimokyklinio ugdymo įstaigos. Mažieji noriai piešė piešinius, susijusius su pareigūno darbo tematika, pasitelkė visą savo fantaziją bandydami perteikti savo mintis, kaip atrodo pareigūnų darbo diena.

Vaikai teorines žinias, kurias pareigūnai jiems suteikė renginio metu, galėjo pritaikyti ir praktiškai – čia pat viską išbandant mobilioje saugaus eismo klasėje. Čia buvo galima ne tik pavairuoti mažuosius elektromobilius, bet ir priminti, kaip reikia saugiai pereiti gatvę. Visa tai vaikai mokėsi kartu Kauno Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos atstovai bei policijos bičiuliu Amsiu.

Didelio vaikų bei juos lydinčių auklėtojų susidomėjimo sulaukė Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės kinologo pasirodymas su tarnybiniu šunimi Šaku. Ikimokyklinio ugdymo auklėtiniai su smalsumu stebėjo visus keturkojo pareigūno atliktus triukus, už kuriuos atsidėkojo gausiais savo plojimais ir šypsenomis.

„Tokie renginiai itin reikalingi vaikams. Darželiuose vaikus mes mokome teoriškai, o tokių renginių metu, kuomet vaikams suteikiama galimybė išbandyti praktiškai, padedama geriau įsisavinti taisykles, kaip saugiai elgtis likus vieniems kelyje. Vaikai šios dienos taip pat laukė dar ir dėl to, nes nekantravo pamatyti pareigūnus, susipažinti su jų darbu iš arčiau. Ši diena jiems tikrai kupina įspūdžių“, – teigė Kauno miesto ugdymo įstaigų auklėtojos.
„Teisingus saugaus elgesio kelyje įgūdžius reikia skiepyti kuo įmanoma anksčiau. Visi kartu turime užtikrinti, kad mažieji eismo dalyviai kelyje būtų saugūs“, – pabrėždama, kad tai ne paskutinis pareigūnų susitikimas su vaikais, teigė Kauno apskr. VPK Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus viršininkė Joana Gudelytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA