Gatvės muzikos dienos proga tarp garsenybių padėkų „Ačiū“ ištartas ir V. Kernagiui | Kas vyksta Kaune

Gatvės muzikos dienos proga tarp garsenybių padėkų „Ačiū“ ištartas ir V. Kernagiui

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Švęsdami Gatvės muzikos dieną žinomi šalies atlikėjai prisijungė prie Valstybės atkūrimo šimtmečio kampanijos „Ačiū“, taip išreikšdami savo dėkingumą žmonėms, kurie juos įkvėpė ir padėjo jiems siekiant muzikinės karjeros.

Nuotaikingame vaizdo klipe „Saulės kliošas“ siela ir būgnininkas Laurynas Šarkinas taria „Ačiū“ svarbiausiems žmonėms jo muzikinėje karjeroje – „Saulės kliošas“ kolektyvui, Justei Starinskaitei, muzikos klubui „Tamsta”.

Airių kilmės Lietuvos dainininkė Erica Jennings savo padėką skyrė a.a. maestro Vytautui Kernagiui. Atlikėja Šimtmečio kampanijos „Ačiū“ atvirlaiškyje užrašė: „Brangiausias Vytautai Kernagi. Jūs buvote pirmasis iš žinomų atlikėjų, kuris paskatinote mano dainavimo kelią tuomet, kai buvau septyniolikos. Įkvėpėte savo pavyzdžiu, parodėte, kad gali būti gyva legenda ir tuo pačiu būti paprastu, jautriu ir su geru humoro jausmu. Ačiū už įkvėpimą. Vis dar ilgimės ir mylime“.

Viktoras Diawara dėkoja Sauliui Sventickui, kurio dėka pasirodė pirmasis grupės „Skamp“ singlas ir albumas. Dainininkas Vaidotas Baumila savo padėką išreiškė tėvams. Atlikėja Monika Pundziūtė „Ačiū“ taria Romui Michailovskiui, kuris patikėjo Monikos idėjomis ir ją paskatino dainuoti.

Savąjį „Ačiū“ Gatvės muzikos dienos idėjos autorius Andrius Mamontovas taria seneliui Adomui Čipliui, pirmojo lietuviško elementoriaus „Saulutė“ bendraautoriui, kurio dėka tūkstančiai lietuvių išmoko skaityti.

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirta kampanija „Ačiū“ prasidėjo kovo 29 d. minint Lietuvos narystės įstojimo į NATO metines. „Ačiū“ kampanijos metu kviečiama padėkoti visiems prisidėjusiems prie Lietuvos ir kiekvieno iš mūsų kelio į sėkmę.

Primename, jog šiandien, gegužės 20 dieną, vidurdienį Kaune startuos Gatvės muzikos diena.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA