Festivalių organizatoriai nenori alkoholio ribojimo renginiuose: rengs protestą prie Seimo | Kas vyksta Kaune

Festivalių organizatoriai nenori alkoholio ribojimo renginiuose: rengs protestą prie Seimo

BNS 2017/05/16 09:39
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Prieš alkoholio ribojimus renginiuose protestuojantys festivalių organizatoriai, muzikantai antradienį rengia koncertą prie Seimo.

„Mes renkamės, kad galėtume Seimo nariams, Vyriausybės atstovams garsiai kartu ištarti: mes mokame švęsti atsakingai. Mes mokame linksmintis dar atsakingiau. Mes nenorime naujų draudimų. Mes norime laisvės – rinktis, prisiimti atsakomybę, spręsti patiems“, – rašoma organizatorių kreipimesi.

Valdžiai svarstant Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimus, renginių organizatoriai baiminasi, kad planuojami alkoholio ribojimai sugriaus festivalius arba privers juos išsikelti į užsienį. Pataisose numatyta, kad masiniuose renginiuose prekyba alkoholiu draudžiama.

Reaguodamas į išsakytus nuogąstavimus, sveikatos apsaugos ministras „valstietis“ Aurelijus Veryga su grupe parlamentarų pasiūlė išimtis: renginiuose, į kuriuos reikia pirkti bilietus, alkoholiniai gėrimai draudžiami nebūtų, tačiau muzikantai tokiomis nuolaidomis džiaugtis neskuba. Renginių organizatoriai toliau nuogąstauja, kad prekyba alkoholiu festivaliuose būtų neįmanoma dėl apribotos prekybos sezoninėse lauko kavinėse.

Festivalių organizatoriai, muzikantai taip pat laikosi pozicijos, kad į šiuos renginius susirenkantys žmonės – ne ta visuomenės dalis, kurią reikia drausminti ribojimais.

Muzikos pasaulio atstovų pastabas praėjusią savaitę Seime aptarusio Kultūros komiteto vadovas bei Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis tvirtina, kad padarius išimtį dėl prekybos alkoholiu mokamuose renginiuose, renginių organizatoriai pretenzijų įstatymų leidėjams turėti nebegali.

Pagal A.Verygos siūlymą, alkoholiniais gėrimais nebūtų leidžiama prekiauti tokiuose renginiuose, į kuriuos patekimas yra nemokamas ir nėra ribojamas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA