Kauno autobusų stotyje atidarytas egzotiško azijietiško maisto baras | Kas vyksta Kaune

Kauno autobusų stotyje atidarytas egzotiško azijietiško maisto baras

R. Tenio nuotr.

Kauno autobusų stotyje atidarytas populiarų Azijos maistą siūlantis išbandyti „Awokado Noodle Bar“ – jau sulaukė didelio populiarumo. Čia siūloma pavalgyti greitai, sočiai ir skaniai, o didesnei žmonių grupei maistą užsisakyti patariama iš anksto, mat piko valandomis lankytojų čia tiršta.

Prieš pusantrų metų sėkmingai sostinėje startavusi vieta, Kauno autobusų stotyje, duris atvėrė ką tik – gegužės 6-ąją. Restorano bendrasavininkas Rolandas Vaškevičius pasakoja, kad skubančiam miesto žmogui pristatoma naujovė – vadinamieji „wok’ai“ – Europoje populiarus ir Lietuvai pritaikytas sveikesnis greitasis maistas, kurį itin mėgsta keliaujantis jaunimas. Vyras tikino karts nuo karto apsilankantis Azijoje ir iš ten parvežantis egzotiškų patiekalų receptus, kuriuos pritaiko lietuvių skoniui.

Daug daržovių

„Wok’as“ – tai didelėje, azijietiškoje keptuvėje pagaminti patiekalai: makaronai su daržovėmis iškepti ant kaitrios ugnies bei pagardinti pasirinktinu padažu. Tarkim, Kaune maistas čirškinamas ant net iki 300 laipsnių karščio įkaitintos keptuvės. Daržovės išlieka traškios, šviežios, patiekalas gaivus, intensyvaus skonio”, – pasakojo R. Vaškevičius.

Porcija kainuoja 5-6 eurus. Patiekiama 0,5 kg maisto, pusę porcijos užima šešių rūšių daržovės, gardinamos grybais, žalumynais. Anot lankytojų, to užtenka, kad išeitum sotus, tačiau nepersivalgęs ir neapsunkęs nuo maisto.

R. Vaškevičius akcentavo, kad svarbiausia šio baro taisyklė – kokybė, tad čia skrupulingai tikrinama, kad maistas būtų patiekiamas šviežias ir sveikas. Tarkim, naudojami iš ryžių miltų gaminti makaronai be gliuteno, tad čia gaminamą maistą gali rinktis sveikesnio gyvenimo būdo šalininkai. Čia gaminamus patiekalus mėgsta ir vaikai. „Vienas klientas sakė, kad jo vaikas brokolius valgo tik čia – su „teriyaki“ padažu“, – šypsodamasis pastebi „Awokado Noodle Bar“ atstovas.

Trumpas meniu

Meniu labai paprastas, siūlomi vos keli patiekalai su pasirinktinais ingredientais: sriubos ir makaronai. Makaronai kelių rūšių: ryžių miltų, „udon“, kvietiniai su kiaušiniu. Prie pastarųjų reikia pasirinkti mėsos rūšį: kiaulieną, vištieną, jautieną, krevetes. Galimas rinktis ir be šių ingridentų. Tai pat pasirinktinai siūlomi keli padažai: „teriyaki“, austrių, saldžiarūgštis, kokoso karis.

Populiariausia sriuba – „Nam Sai“, kurią valgo eilinis tailandietis. Iš antrųjų patiekalų populiariausias „wok‘as“: vištiena su kvietiniais makaronais bei „teriyaki“ padažu.

Patogu išsinešti

Manoma, kad kaip sostinėje, taip ir Kaune klientai pamėgs maisto išsinešimo paslaugą, ypač aktualią įmonėms, kai vienu metu galima pateikti užsakymą iki 30 porcijų.

Pagrindinis principas – iš anksčiau užsisakai telefonu, atvyksti pasiimi ir keliauji valgyti į biurą, gamtą ar kur patogu, todėl šioje maitinimo įstaigoje nėra lėkščių,  maistas sudedamas į kartotinę dėžutę. Tiesa, patariama laiku susizgribti, mat piko valandomis maisto gali tekti ir gerokai palaukti: tokios valandos ištinka darbo dienomis 12-14 val., ir 18-20 val. bei savaitgalio vakarais.

Porcija atsieina 4-7 eurus, sriubos pigiau.

„Awokado Noodle Bar” yra Kauno autobusų stotyje, prie 6-ojo perono.

Daugiau informacijos rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA