Prasideda akcija prieš šešėlinę ekonomiką | Kas vyksta Kaune

Prasideda akcija prieš šešėlinę ekonomiką

BNS 2017/05/15 07:55
Asociatyvi/ Policijos nuotr.

Lietuvoje pirmadienį pradedama pilietinė akcija, skirta atkreipti dėmesį į šešėlinės ekonomikos daromą žalą valstybei ir gyventojams.

Savaitę truksianti akcija „Šioje šalyje nėra vietos šešėliui“ vyks daugiau nei 80-yje Lietuvos miestų ir miestelių, jos metu organizacijų vadovai ir atstovai kviečiami išeiti į gatves susitikti su gyventojais trumpam pokalbiui, kaip kiekvienas pilietis gali prisidėti prie šešėlinės ekonomikos mažinimo.

Iniciatyva norima priminti, kad nuslėpti ir į valstybės biudžetą nesumokėti mokesčiai lemia tai, jog piliečiams nesuteikiamos kokybiškesnės viešosios paslaugos, neišplėtojama infrastruktūra, mažiau užtikrinama socialinė piliečių gerovė.

Akcijos organizatoriai rengia informatyvius lankstinukus, kurie taip pat bus įteikiami gyventojams.

Prie renginio prisidedanti „Sodra“ pažymi, kad mokėdami mokesčius gyventojai užsitikrina socialinę apsaugą, valstybės išmokas senatvėje, taip pat kaupia stažą, nuo kurio priklauso senatvės pensijos dydis. Pernai Lietuvoje buvo daugiau nei 140 tūkstančių žmonių, kurie per metus nesukaupė 12 mėnesių darbo stažo – jiems „Sodra“ išsiųs informaciją apie prognozuojamą senatvės pensiją, kuri daugeliu atvejų numatoma gerokai mažesnė, nei galėtų būti dirbant oficialiai.

Iniciatyvą palaiko prezidentė Dalia Grybauskaitė, Vyriausybė, Valstybinė mokesčių inspekcija, Finansinių nusikaltimų tarnyba bei kitos valstybės institucijos, verslo ir nevyriausybinės organizacijos.

Šešėlinė ekonomika, įvairių ekspertų vertinimais, Lietuvoje gali sudaryti nuo 15 proc. iki ketvirtadalio BVP.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA