Kaunas imasi iniciatyvos – prie bendro stalo suburs daugybę investuotojų | Kas vyksta Kaune

Kaunas imasi iniciatyvos – prie bendro stalo suburs daugybę investuotojų

Kaunas.lt nuotr.

Pastaruoju metu į Lietuvos ir užsienio investuotojų akiratį vis dažniau patenkantis Kaunas išlaiko pagreitį šioje srityje. Miesto taikiklyje – tiek čia jau veikiantys verslininkai, tiek ir potencialūs naujakuriai. Siekiant pristatyti šiandienines galimybes ir ateities vizijas bei perspektyvas, Kaune pirmąkart rengiamas visų suinteresuotų pusių susitikimas – Investuotojų iniciatyva.

„Iš asmeninės patirties žinau, koks svarbus verslui yra miesto palaikymas. Kaunas yra patogioje geografinėje vietoje, turi daug gerų specialistų, o pastaruoju metu mieste statoma visa eilė modernių biurų pastatų. Tai yra palankios sąlygos verslo plėtrai, naujoms investicijoms. Kaunas jaučia potencialių investuotojų susidomėjimą ir stengiasi tą ryšį stiprinti“, – sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Jis kartu su Seimo nariu Žygimantu Pavilioniu šį antradienį, gegužės 16 d. kviečia esamus ir būsimus investuotojus į Investuotojų iniciatyvą. Bendrai diskusijai Kauno miesto savivaldybės posėdžių salėje susitiks čia veikiančių užsienio įmonių, savivaldos, Seimo, o taip pat kitų valstybinių institucijų ir nevyriausybinių organizacijų atstovai.

Susitikime pranešimus skaitys ir savo įžvalgomis dalinsis „Srategic Staffing Solutions“ viceprezidentas Jeff Nelson, „Intermedix Lietuva“ paslaugų centro direktorius Lukas Jankauskas, „Callcredit Information Group“ Lietuvos biuro vadovas Dainius Aksinavičius, „Kaunas IN“ agentūros vadovė Ugnė Urniežiūtė, Lietuvos Respublikos Seimo ir valstybinių institucijų atstovai. Diskusiją moderuos Investuotojų forumo vykdomoji direktorė ir skaidraus verslo iniciatyvos „Baltoji banga“ tarybos pirmininkė Rūta Skyrienė.

Renginio globėjai pastebi, kad Kaunas tapo patrauklia vieta inovacijų plėtrai, o bendros privataus sektoriaus ir miesto savivaldybės pastangos užtikrina ekonominį ir infrastruktūros vystymąsi.

Tai patvirtina Kaune veikiantys kompanijų „Intermedix“, „Callcredit Information Group“, „Festo“, „Nielsen&Nielsen“ paslaugų centrai bei gamybinės įmonės „Jotron“, „Fazer“, „Kitron“ ir kitos. Kaunas tapo patrauklia vieta veikti tarptautinėms technologijų įmonėms „Zenedge“, „Virtustream“, o šiemet šias gretas papildė ir Nyderlandų bendrovė „GeoPhy“, planuojanti ilgainiui čia perkelti pagrindinį savo padalinį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA