„Laisvės rokenrolui“ sieks ir Kaune | Kas vyksta Kaune

„Laisvės rokenrolui“ sieks ir Kaune

Organizatorių nuotr.

Gegužės 16 d. nuo 16 valandos Vilniuje ir Kaune rengiama viena didžiausių pastarųjų metų pilietinių iniciatyvų – koncertai „Laisvė rokenrolui“. Kaip skelbia koncerto organizatoriai, jų tikslas – garsiai kartu pasakyti Seimo nariams ir Vyriausybės atstovams, kad visuomenė moka švęsti atsakingai ir nenori naujų draudimų.

Dialogo iš Seimo narių nesulaukę renginių organizatoriai organizuoja taikų protestą

Algirdas Barniškis-Blėka, vienas iš taikaus protesto organizatorių, jau ankščiau kreipėsi į Seimo narius prašydamas pradėti diskusiją su festivalių organizatoriais, o ne savavališkai spręsti klausimus, dėl kurių renginiai gali nukentėti: „Nė vienas valdžios atstovas nesikreipė, nesišnekėjo, neklausė, ką mes, renginių organizatoriai, darome, kad sumažintumėme alkoholio prieinamumą renginių metu, nors mes turim didelę patirtį – čia dirbame mažiausiai 25 metus. Per tiek metų patys dėjome didžiules pastangas, kad mažintumėme prieinamumą, kontroliuotumėme. Kreipiamės į Seimo narius, kad jie prieš darant sprendimus, išklausytų mus. Tik diskutuojant mes galim priimti visos visuomenės interesus atitinkantį sprendimą“, – kalbėjo Algirdas Barniškis-Blėka.

Taikaus protesto tikslas

Renginio organizatorių ir dalyvių tikslas – garsiai kartu pasakyti Seimo nariams ir Vyriausybės atstovams, kad visuomenė moka švęsti atsakingai ir nenori naujų draudimų. „Laisvę rokenrolui“ palaiko sporto, kultūros, muzikos pasaulio atstovai, renginių organizatoriai bei Pasaulio Lietuvių Jaunimo Sąjunga. Žinutė aiški: „Mes norime dar kartą valdžios atstovams pasakyti – ačiū, nereikia. Susitvarkysime patys. Jūsų visagalis rūpestis jaudina, bet jūs apsirikote su adresatu. Rūpinkitės verčiau tais, kurie nebegali ir nebenori patys savimi pasirūpinti. Nekiškit nagų prie mūsų festivalių, negadinkit vasaros, nepančiokit rokenrolo. O jeigu nesusitarsim, pažadam, grosim tol, kol pasigailėsit turintys ausis. Nes mūsų tikrai neužčiaupsit. #LaisvėRokenrolui!“, – sako renginio organizatoriai.

Paskelbtas koncerto dalyvių sąrašas

Rytoj, Vilniuje, prie Seimo, Nepriklausomybės aikštėje, 16 valandą koncertą atidarys Vidas Bareikis su specialiai „Laivės rokenrolui“ protestui kurta daina. Taip pat gros Bix, G&G Sindikatas, Leon Somov & Jazzu, Solo Ansamblis, Baltasis Kiras, The Station ir Ba.
Kaune nuo 20 valandos Kaune prie „Gargaro“, Raudondvario pl. 101, startuojančių koncerto atlikėjų sąrašas ne mažiau įspūdingas: Kazimieras Likša, Paula, Medonas, Deeper Upper, Ironvytas, Mad Money, Wolfsome ir G-Spot DJ’s.

Blaivus vakaras

Organizatoriai primena, kad „Laisvė rokenrolui“ – taikus koncertas, todėl prašoma visų dalyvių laikytis tvarkos bei nesinešti alkoholinių gėrimų: „Šiame koncerte mes renkamės linksmintis be alkoholio, nes vis dar turime laisvę rinktis. Parodykime, kad mokame švęsti atsakingai!”.

Už laisvę ir atsakomybę

Prie „Laivės rokenrolui“ jungiasi ir Vilniaus barai – jie vis dar gali priimti svečius lauko terasose ir lauks visų po koncertų. Pavyzdžiui, barai „Meatballs“, „Prohibicija“, „Etmonų Špunka“ ir „Monstro“, įsikūrę adresu Etmonu g 3, Vilniuje, rengia Aleksandro Makejevo koncertą, o „Piano Man Outside“ vyks diskusiją #laisverokenrolui ir „The Station“ koncertas (Vilniaus g. 41, Vilnius).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA