Kaune vykęs Europos dziudo čempionatas – ant nugalėtojų pakylų lipo ir lietuviai | Kas vyksta Kaune

Kaune vykęs Europos dziudo čempionatas – ant nugalėtojų pakylų lipo ir lietuviai

Organizatorių nuotr.

Sekmadienį baigėsi dvi dienas Kaune vykęs Europos dziudo taurės turnyras (U-21). Beveik keturi šimtai sportininkų iš 22 šalių išsidalino medalius 16 svorio kategorijų. Geriausiai pasirodė Belgijos atstovai, išsidalinę penkis aukso ir vieną sidabro medalį. Vyrų tarpe stipriausi buvo Ukrainos sportininkai su dviem aukso ir dviem sidabro bei keturiais bronzos medaliais.

„Esu labai patenkintas savo rezultatu, aišku gaila, kad finale teko kovoti su tautiečiu. Tikiuosi kitą kartą dar daugiau ukrainiečių lips ant aukščiausių pakylų. Dabar tęsim pasiruošimą Europos čempionatui Slovėnijoje Tikiuosi medalio ir linkiu visiems mūsų komandos nariams jų kuo daugiau“, – sakė Europos dziudo taurės čempionas Vitalii Shepel (-90kg).

Lietuva džiaugiasi dviem sidabro medaliais. Merginų tarpe Europos dziudo taurės vicečempione tapo Justina Kmieliauskaitė (+78kg), o vaikinų tarpe – Ignas Mečajus (+100kg).

„Esu labai patenkinta rezultatu, nes tai mano pirmas medalis tokio aukšto lygio varžybose. Nepasakyčiau, kad priešininkės buvo labai galingos. Jaučiau, kad galiu laimėti auksą, bet kadangi vengrė mane įveikė – tai ji šiandien buvo stipresnė“ , – sakė Justina, kuri po savaitės išvyksta į Europos jaunių taurės varžybas Lenkijoje.
J. Kmieliauskaitė yra Lietuvos jaunių rinktinės narė ir antra vieta prestižiniame jaunimo turnyre yra vienas aukščiausių pasiekimų bei rimta paraiška kovoti dėl medalių vasarą Kaune vyksiančiame Europos dziudo čempionate (U-18).

Lietuvos sportininkų tarpe taip pat neblogai pasirodė Akvile Titorenko (-78kg) užėmusi 5 vietą bei 7 vietas pasidalinusios Viktorija Muraško (-48kg), Darja Piskunova (-70kg) ir Miglė Dudėnaitė (-78kg).

Šis Taurės turnyras buvo iššūkis ne tik sportininkams, bet ir Lietuvos dziudo federacijai, kurios darbą atidžiai stebėjo Europos dziudo sąjungos atstovai, padedantys ruoštis vasarą vyksiančiam vienam iš svarbiausių metų renginių – Europos dziudo čempionatui (U-18).

„Generalinė repeticija tikrai pavyko puikiai. Pasitikrinome komandą ir galiu pasakyti, kad tas ilgametis darbas su tarptautiniais turnyrais ir bene metus trunkantis pasirengimas Čempionatui tikrai pasiteisino. Didžiuojuosi savo komanda“, – sakė Lietuvos dziudo federacijos prezidentas Vigmantas Sinkevičius.

Vertindamas lietuvių pasirodymą, federacijos vadovas sveikino vicečempionus, tačiau pabrėžė, kad šiek tiek daugiau tikėjosi ir iš kitų jaunimo rinktinės lyderių: „palieku jų rezultatus analizuoti treneriams. Tačiau manau, kad turėjome daugiau progų nei jų išnaudojome.“

Europos dziudo taurė – tai oficialios, reitinginės varžybos, kuriose dalyvauja stipriausių klubų ir nacionalinių rinktinių atstovai. Tokių turnyrų per metus vos šeši. Šiais metais Europos dziudo taurėje (U-21) Kaune varžosi 329 sportininkai (218 vaikinų ir 111 merginų) iš 22 šalių. Daugiausiai dalyvių vyrų svorio kategorijoje -66kg (41) ir moterų -63kg (25).

Lietuvos dziudo federacija Europos taurės turnyrus organizuoja nuo 2003 m. Dėl ilgametės patirties ir itin aukšto turnyrų lygio, Europos dziudo sąjunga šiais metais Lietuvai patikėjo surengti Europos jaunių dziudo čempionatą (U-18). Vienas iš keturių svarbiausių Europos dziudo čempionatų vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje šių metų birželio 30, liepos 2 dienomis.

Visus Europos dziudo taurės turnyro (U-21) rezultatus galite rasti čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA