Žadama svarstyti už valstybės lėšas besigydančiųjų nuo alkoholizmo anonimiškumo įteisinimą | Kas vyksta Kaune

Žadama svarstyti už valstybės lėšas besigydančiųjų nuo alkoholizmo anonimiškumo įteisinimą

BNS 2017/05/14 19:16
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Besigydantiesiems nuo alkoholizmo už valstybės lėšas neužtikrinamas anonimiškumas, jie skundžiasi dėl to nebegalintys įsidarbinti. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga žada tokią tvarką keisti, skelbia „Lietuvos ryto“ televizija.

Šiuo metu besigydantiems nuo alkoholizmo už valstybės lėšas medicininėje knygelėje paliekamas įrašas apie gydymą, o tai, anot pačių ligonių, jiems vėliau užkerta kelią įsidarbinti.

„Manau, kad tai taps dalimi visos mūsų šios sistemos, kurią dabar dėliojame – ir dėl priklausomybių ligų pertvarkos, tiek dėl psichikos sveikatos centrų geresnio įgalinimo. Tuo pačiu metu spręsime ir šį klausimą, kaip padaryti, kad žmonės, kurie nori gauti pagalbą, savotiškai nebūtų stabdomi įvairiausių įrašų“, – televizijai sakė A.Veryga.

Pirklausomybės ligų centro direktoriaus pavaduotoja Aušra Širvinskienė tokią tvarką vadina diskriminacine. Medikai teigia, kad dėl tokių įrašų kai kurie žmonės atsisako gydymo. Galimybė gydytis anonimiškai yra suteikta, tačiau norint tai padaryti tenka papildomai sumokėti apie 80 eurų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA