Šeimos diena – kaip ją paminėti ir kodėl tai svarbu? | Kas vyksta Kaune

Šeimos diena – kaip ją paminėti ir kodėl tai svarbu?

Organizatorių nuotr.

Gegužės mėnesis ne be priežasties yra paskelbtas šeimos mėnesiu – pačiomis pirmomis dienomis sveikiname mamas, mėnesiui pasibaigus – tėvus, o pačiame mėnesio viduryje, gegužės 15 d., yra minima Tarptautinė šeimos diena. Kaip įprasta, visa Lietuva prisipildo gražių iniciatyvų.

Viena iš jų dalijasi Kauno miesto Šeimos taryba. Gegužės 12 dieną, socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje, Šeimos taryba išplatino pranešimą su siūlymais, kaip reiktų minėti šią dieną. Viena iš Šeimos tarybos narių, Kauno apskrities vyrų krizių centro psichologė Dovilė Bubnienė pastebi, jog tradicijų kūrimas, palaikymas, šeimos švenčių paminėjimas yra labai svarbūs aspektai, kuriais galima sustiprinti šeimos instituto visuomenėje stiprinimą, todėl labai svarbu nepamiršti švęsti tokių dienų.

Apačioje pateikiamas „Facebook“ pranešimo tekstas (neredaguotas):

Gegužės 15-oji diena – Tarptautinė šeimos diena, kuri pradėta minėti nuo 1994 metų Jungtinių Tautų organizacijos sprendimu. Labai simboliška, kad Šeimos diena Lietuvoje švenčiama praėjus Motinos ir artėjant Tėvo dienai.

Kauno šeimos taryba kviečia darbdavius prisiminti, kad gegužės penkioliktoji yra šeimos diena ir paminėti ją galima su savo darbuotojais ir jų šeimos nariais.

Kaip minėti? Atsakymas platus:

– Gal darbuotojų šeimos nariai turės ekskursiją po mamos ar tėčio darbo vietą?

– Gal organizacijos, įmonės ar įstaigos vadovas kartu su darbuotojais ir jų šeimomis surengs pikniką ir jame dalyvaus?

– Suprantama, kad ne visos organizacijos gali būti atviros. Bet gal tą dieną visi parengs po 3 skaidres apie savo šeimą ir jas pristatys susirinkime?

– Gal pietų pertrauka bus skirta nuotraukų peržiūrai ir istorijų pasakojimui, kodėl man tokia brangi šeima?

– O gal suorganizuosime paskaitą apie socialines paslaugas šeimoms, auginančioms vaikus ar turinčioms namuose slaugomą senyvo amžiaus asmenį?

Fantazijai erdvė neribota. Juk net atėjusi Pyragų diena puikiai randa kelią į trumpas organizacijos pertraukas.
Kviečiame organizacijas dalintis savo Šeimos dienos akimirkomis kartu su Kauno šeimos taryba. Pažadame visas nuotraukas platinti Šeimos tarybos Facebook‘ puslapyje. Gal kitais metais viso Kauno darbdaviai ir darbuotojai bus „užsikrėtę“ jūsų gražia idėja?

Balandžio 24 – oji buvo minima, kaip Šuns diena. Žiniasklaida mirgėjo nuo žinučių apie renginius, skirtus žmonėms su jų augintiniais. Darbdaviai kvietė į darbą ateiti su šunimis, per pietus darbuotojai keliavo su jais pasivaikščioti ir t.t. Džiugus ir sveikintinas dėmesys mūsų augintiniams.

Šeimos taryba kviečia VISUS švęsti Šeimos dieną.

Kartu kurkime palankią Šeimai aplinką Kauno mieste!

Daugiau informacijos gali rasti Kauno miesto Šeimos tarybos „Facebook“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA