Žalgiriečiai pirmajame pusfinalio mače sutriuškino svečius iš Klaipėdos | Kas vyksta Kaune

Žalgiriečiai pirmajame pusfinalio mače sutriuškino svečius iš Klaipėdos

R. Tenio nuotr.

Šeštadienį „Tete-a-Tete Casino – LKL“ pirmenybėse prasideda pusfinalio serijų mačai. Pirmieji į kovą „Žalgirio“ arenoje stojo Kauno „Žalgirio“ bei Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkai. Jau po antrojo kėlinio, kai aikštelės šeimininkai buvo įmetę per pusšimtį taškų, buvo aišku, kad „Žalgiris“ laimės penkioliktąsias rungtynes iš eiles. Pabaigos reikėjo laukti tik dėl rezultato – 83:54.

Pusfinalio seriją po puikaus Leo Westermanno perdavimo nuo žemės dėjimu atidarė Augusto Lima, o netrukus arčiau krepšio užtikrintai sužaidė Edgaras Ulanovas – 4:0. Svečiams persvėrus rezultatą (4:5), žalgiriečiai baudos aikštelėje vis ieškojo aktyviai rungtyniavusio A.Limos, greitos atakos smaigalyje užslėpto L.Westermanno perdavimo sulaukė E.Ulanovas – 9:6. Tuomet prie baudų metimų linijos apsistojo Paulius Jankūnas ir E.Ulanovas, kurių taiklios baudos didino atotrūkį iki 14:8. Vienaženkliu pranašumu Lietuvos čempionai neapsiribojo: iš sudėtingos situacijos išsisuko Antanas Kavaliauskas, tritaškiais prapliupo Kevinas Pangosas, o dviženklę persvarą pirmą kartą šiame mače sukūrė baudas sumetęs Brockas Motumas – 24:13.

Kol klaipėdiečiai toliau ieškojo kelių šeimininkų krepšio link, kitoje aikštės pusėje nesustabdomai žaidė A.Kavaliauskas, laiku ir vietoje atsiradęs ranką kyštelėjo B.Motumas – 29:13. Po pasitarimo „Neptūnas“ rėžė deficitą iki 29:17 bei privertė staigios atsakomosios minutės pertraukėlės prašyti Šarūną Jasikevičių. Ketvirčiui įpusėjus užvirė bekompromisė kova: net keturi žaidėjai puolė kovoti dėl vieno kamuolio, o netrukus techninėmis pražangomis buvo nubausti į atlapus vienas kitam kibę A.Lima ir Arvydas Šikšnius. Tiesa, emocijos į naudą išėjo tik žaliai-baltiems, kuriems rekordinę persvarą leido įgyti taškų kraitį prasiveržimu atsidaręs Artūras Milaknis bei L.Westermanno rezultatyvius perdavimus įtvirtinę B.Motumas ir A.Lima – 36:19. Bangą pagavę kauniečiai sustoti neketino ir į žaidimą įsijungus Lukui Lekavičiui, pagaliau pasižymėjus pačiam L.Westermannui, pirmavo daugiau nei dvigubai – 45:21. Triuškinančiam pranašumui mažėti neleido prieš didžiąją pertrauką tolimą šūvį smeigęs A.Milaknis ir nepaisydamas pražangos tikslą pasiekęs L.Lekavičius – 51:25.

Antra rungtynių pusė startavo taikliais P.Jankūno ir E.Ulanovo tritaškiais, sau įprastu stiliumi skirtumą suapvalino L.Lekavičius – 59:29. Tuomet „Žalgirio“ žaidime pasijuto atsipalaidavimo ženklai: per kiek daugiau nei tris minutes nepavyko pasižymėti iš žaidimo, tačiau nieko ypatingo per tą laiką nenuveikė ir svečiai – 60:32. Ketvirčio pabaigoje atkuto į rezultatyviausių krepšininkų viršūnėje įsitaisę L.Lekavičius ir B.Motumas, kurių pastangomis komandas skyrė rekordinis taškų skirtumas – 68:35.

Ketvirtajame kėlinyje Š.Jasikevičius į aikštelę metė iki tol nerungtyniavusius Isaiah Hartensteiną ir Paulių Valinską, tolimu šūviu keturioliktąjį tašką rinko B.Motumas, bet savo žodį tarė ir vieną geriausių atkarpų rungtynėse sužaidę uostamiesčio krepšininkai – 71:44. Varžovų šturmą malšino solidų pasirodymą tęsęs L.Lekavičius bei drąsiai į žaidimą įsilieję jaunieji I.Hartensteinas ir P.Valinskas – 81:48. Per likusį laiką kardinalių pokyčių rezultate nebeįvyko ir Lietuvos čempionai galingu pareiškimu pradėjo pusfinalio seriją – 83:54.

„Žalgiris“: L.Lekavičius 17 (5/6 dvit.), B.Motumas 14, E.Ulanovas 10 (3 per. kam.), P.Jankūnas 7 (7 atk. kam.), A.Lima 7 (7 atk. kam.), A.Kavaliauskas 7, K.Pangosas 6, P.Valinskas 5, A.Milaknis 5 (2 per. kam.), L.Westermannas 3 (5 rez. perd.), I.Hartensteinas 2, R.Seibutis 0 (5 atk. kam.).

„Neptūnas“: A.Šikšnius 12 (3/4 trit.), C.Loftonas 9, M.Mažeika 8.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA