Kauniečiai kels žmonių sąmoningumą ne tik Kaune, bet ir visame pasaulyje | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai kels žmonių sąmoningumą ne tik Kaune, bet ir visame pasaulyje

Asmeninio archyvo nuotr.

Kauniečiai brolis ir sesuo – Albertas ir Vilma ilgą laiką ieškojo žinių ir tobulėjo užsienyje. Mokėsi, dirbo, kol kelionė po pietryčių Aziją suvienijo juos kartu kurti verslą. 

Taip gimė „day3Dream“ – projektas, skatinantis užsiimti minčių galios ir sąmoningumo stiprinimu bei saviugda.

Pradėtos kurti 2D/3D personalizuotos motyvacinės lentos – medžio paveikslas su rašomąja lenta ir įkvepiančia mintimi, kurioje kiekvienas gali rašytis savo motyvuojančias mintis ar svarbius gyvenimo klausimus. Tai paskata kiekvienam savo svajonę pradėti įgyvendinti čia ir dabar.

Svajonę parsivežė iš kelionės, o verslo idėja kilo miške

Įmonės įkūrėjai atskleidė, jog tokią išskirtinę ir šiltą verslo idėją parsivežė iš kelionės po egzotiškus kraštus. „Tuo metu su broliu ir bičiuliais keliavome Malaizijoje, Kambodžoje, Tailande. Kilo noras parsivežti bent dalį patirtos svajonės namo, į realybę. Keliaujant fotografuoti, o vėliau tai paversti tikru paveikslu ir pasikabinti senovės palikimą savo namuose ar darbo aplinkoje ant sienos“, – pasakojo Vilma.

Vis dėlto, mintis gaminti personalizuotas motyvacines lentas kilo ne iš karto, nes ilgai galvota, koks daiktas būtų prasmingas, siųstų norimą žinutę bei išsiskirtų daiktų pertekusioje visuomenėje. Galiausiai, po visų apmąstymų, šio gaminio vizija atrasta lietuviškame miške. „Po darbų su broliu susitikdavome Kleboniškio miške ir generuodavome idėjas, ką galime kurti, kas būtų verta ir prasminga. Mąstėme, kad ant daiktų išraižytos svetimos, nors ir žymių žmonių, sentencijos neužteks, nes pamatai ir pamiršti. Tuomet vieną dieną lyg kas būtų pasufleravęs: O kas jei ant daiktų rašytum ne tik kitų, o ir savo mintis? Klausimus ar sentencijas, kurie nukreiptų protą reikalinga kryptimi, o tada pats asmuo ant rašomosios lentos perkeltų savo apmąstymus, ieškotų ir atrastų atsakymus ir motyvuotų save kiekvieną dieną, – prisiminimais dalijosi idėjos autoriai.

Akivaizdu, kad nuolatinių apmąstymų vieta, miškas, turėjo didelę įtaką – personalizuotos motyvacinės lentos gaminamos iš natūralaus medžio.

Grįžus į Lietuvą susidūrė su realybe

Grįžus iš kelionės kauniečiai buvo tvirtai nusprendę pradėti verslą – „Arba dabar arba niekada“. Tačiau pradėjus domėtis, kiek viskas kainuoja, teko greit nusileisti ant žemės. Vilma prisipažino, jog tuo metu apie gamybą nė vienas nenusimanė, nes abu baigė nesusijusių sričių studijas, o ir panašios patirties nebuvo turėję. „Įšokome į baseiną ne tik nemokėdami plaukti, bet nežinodami nei kas tas plaukimas apskritai. Pradėjome važinėti po įmones ir klausinėti, koks įrengimas mums išeitų už tiek, kiek galime surinkti lėšų. Tai galima pavadinti ir tiesiog naivumu“, – verslo pradžios sunkumus pasakojo Vilma. „Neįpirkus reikiamos 5D įrangos, idėjos neatsisakėme, o supaprastinome“.

Bet ar galima įkurti sėkmingą verslą ir „prasimušti“ Lietuvoje, kai didžioji dalis jaunų žmonių emigruoja arba jau emigravo ir nusistovi stereotipas, kad Lietuvoje neįmanoma daug uždirbti ir pasiturinčiai gyventi? Panašūs klausimai sukosi Vilmos ir Alberto galvose. Bet šie jauni ir užsispyrę kūrėjai lengvu keliu nesusigundė bei nusprendė padaryti viską, ką gali, kad verslas gimtų ir vystytųsi. „Norime tapti pavyzdžiu ir įrodyti, kad Lietuvoje galima gyventi taip pat gerai, kaip užsienyje.

Taip pat norėjome tapti pavyzdžiu, kaip pasiekti laimės, džiaugsmo ir ramybės „šaltame pesimistiškame klimate“. Tai padėjo padaryti saviugdos pratimai, kuriuos ir pasiūlome atlikti rašant mintis ant motyvacinių lentų, kad žmonės taip pat galėtų pasiekti gyvenimo pilnatvę“, – svajonėmis dalinosi kauniečiai.

Nors jauno verslo plėtra Lietuvoje kupina iššūkių, Albertas ir Vilma neketina nuleisti rankų. Nuolatos kuria naujus ir tobulina esamus gaminius, atsižvelgdami į žmonių norus.

Neišskiriami nuo vaikystės

Brolis ir sesuo. Treji metai vaikystės kieme statant smėlio pilis, tiek pat kartu – darželyje, kai vienas kitam užsegdavo paltukus, ir užrišdavo batus. Devyneri metai, kai mušėsi mokykloje nepasidalinant vienu suolu. Kai jau galvojo, kad išsiskirs keliai, dar 3 m. viename suole gimnazijoje, tik jau su mažiau mėlynių, daugiau juoko ir dalybų. Galų gale 8 m. atskirai – siekta mokslo aukštumų ir žinių Lietuvoje bei užsienyje. Albertas studijavo statybos inžineriją Vilniaus Gedimino technikos universitete bei Brno technikos universitete Čekijoje.

Vėliau sekė magistro studijos Jungtinėje Karalystėje, Birmingemo universitete statybos valdymą. Vilma studijavo finansų vadybą KTU ir jau 18-likos įkūrė pirmąją įmonę, tapo jos vadove. Laisvu laiku studijuodavo ir vesdavo šokių pamokas vaikams. Vėliau trumpai gyveno ir dirbo JAV bei Kolumbijoje, pastarojoje mokė vaikus anglų kalbos viešosiose mokyklose. Po universiteto baigė Koučingo mokyklą, dainuoja lietuvių liaudies dainas. „Tačiau va ir vėl kartu kuriame verslą, kai net nereikia pasiskirstyti užduočių, nes vienas „yin“, kitas „yang“, vienas realistas, kitas idealistas, – juokiasi Vilma, ir priduria, kad trūksta tik jaunesniojo brolio, kuris įneštų muzikos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA