Kulautuva, Kačerginė ir Zapyškis pradeda pirmąjį kurortinį sezoną | Kas vyksta Kaune

Kulautuva, Kačerginė ir Zapyškis pradeda pirmąjį kurortinį sezoną

Gegužės 13 d. 11:30 val. šalia Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios Kulautuvos, Kačerginės ir Zapyškio bendruomenės surengs šventę, kurioje bus pristatytas naujasis turizmo sezonas.

Į dangų pakils du tūkstančiai aitvarų, o Nemune tarp Zapyškio ir Kulautuvos pradės plaukioti keltas „Vytis“.

Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centro direktorė Aistė Plūkaitė sakė, kad nuo šiol iš Kauno pro Kačerginę iki Zapyškio atmynę dviratininkai galės saugiai persikelti per Nemuną, papramogauti Kulautuvoje, po to dešiniuoju Nemuno krantu sugrįžti atgal. Bus galimas ir priešingos krypties maršrutas. Nedidelis laivas vienu reisu galės perkelti iki 12 keleivių ir iki 6 dviračių. Bilietas kainuos vieną eurą, keleiviui su dviračiu – du eurus.

Ateityje Kauno rajono savivaldybė planuoja sujungti Zapyškį ir Kulautuvą lyno keltuvu arba pėsčiųjų-dviratininkų tiltu.

„Sieksime, kad kurortinėje teritorijoje būtų daugiau galimybių aktyviai leisti laisvalaikį, pramogauti su draugais, šeimomis“, – taip Mažojo Pakaunės turizmo žiedo idėją apibūdino Kauno rajono meras Valerijus Makūnas.

Meras viliasi, kad plėtoti turizmo infrastruktūrą bus lengviau, nes Vyriausybė šių metų vasarį Kulautuvai, Kačerginei ir daliai Zapyškio suteikė kurortinės teritorijos statusą.

Šiemet Kulautuvoje planuojama atidaryti vandenlenčių parką, sutvarkyti šalia Kačerginės esantį Pyplių piliakalnį, Zapyškio Šv. Jono Krikštytojo bažnyčią, atlikti kitus darbus.

Turizmo sezono atidarymo šventės ašimi bus vienuoliktasis aitvarų festivalis „Tarp Žemės ir Dangaus“. Zapyškio prieplaukoje tarpukario laikų drabužiais pasipuošusios damos ir Zapyškio bendruomenės nariai pasitiks Kulautuvos delegaciją. Kulautuviškiai ketina nuo kito kranto atplaukti laivu, su festivalio „Akacijų alėja“ simbolika ir dainomis.

Šventės dalyviai bus supažindinti su turizmo sezono naujienomis, bus atidengta kelto „Vytis“ tvarkaraščių lenta.

Kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius pasakos įdomiausias kelionių istorijas ir asmeniškai konsultuos šventės dalyvius. Visą dieną veiks aitvarų dirbtuvės, kur kiekvienas galės pasigaminti ir savaip papuošti aitvarą, o po to jį paleisti į dangų.

Aitvarų ir lėktuvėlių varžybose bus kovojama dėl festivalio globėjo Kauno rajono mero Valerijaus Makūno taurės bei rėmėjų prizų. Lietuvos kaimo bendruomenių sąjunga iniciavo artėjančiam Lietuvos valstybės šimtmečiui skirtą akciją, kurios metu į dangų pakils maždaug du tūkstančiai aitvarų. Savo jėgas išmėgins ir dronų savininkai.

Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje veiks pasaulinio garso fotomenininko, zapyškiečio Antano Sutkaus fotografijų paroda.

Festivalį vainikuos viešosios įstaigos „Ramios bitės“ didžiųjų aitvarų pasirodymas ir dainų autoriaus bei atlikėjo Vido Bareikio koncertas.

Į Zapyškį iš Kauno bus galima atplaukti laivu „Tolstojus“.

Visą renginio programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA