Nemokamas technologijų renginys „Switch“ tikisi sukviesti 10 tūkstančių lankytojų | Kas vyksta Kaune

Nemokamas technologijų renginys „Switch“ tikisi sukviesti 10 tūkstančių lankytojų

Organizatorių nuotr.

Ketvirtadienį Kaune pristatytas didžiausias nemokamas Baltijos šalyse technologijų ir verslumo renginys „Switch 2017″. Rugsėjo 19 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame renginyje laukiama 10 tūkstančių lankytojų iš visos Lietuvos.

[galerija kiek=”8″]

Informacinių technologijų specialistų poreikis auga

Šįmet verslumo renginyje dalyvaus pasaulyje žinomos įmonės: „Yahoo“, „Google“, „Bored Panda“ ir kt.

Renginio sumanytojas, europarlamentaras Antanas Guoga atskleidė renginio uždavinius: suteikti dalyviams pasitikėjimo savo jėgomis, žinių, drąsos, pristatyti informacinių technologijų naujoves bei paskatinti programuoti jau nuo mažens, ypač mergaites, kurių programavimo srityje itin mažai.

„Žmogui reikia orių pajamų, tam siekti labai svarbu turėti drąsos, nuolat keistis, tobulėti. Būtent to bus mokoma rugsėjį. Pernai renginys vyko sostinėje, o šįmet keliamės į Kauną, nes tai geriausias miestas Lietuvoje: čia geros nuotaikos būsi banke ar gatvėje, visi patenkinti, kad miestas auga. Beje, prognozuojama, kad po trejų metų Europoje trūks beveik 1 mln. informacinių technologijų specialistų. Dabar trūksta jau 0,5 mln. Šiandien galėtume įdarbinti 10 tūkst. žmonių, jei tik jie turėtų reikiamas žinias informacinių technologijų srityje, kuri daug pažengusi: greitai su dronu nukeliausime į Ameriką, su spausdintuvu greit galėsime atsispausdinti trūkstamą ranką, koją, gal net naują galvą. Lietuvai šiandien palanki situacija, nes mes protingi, žingeidūs, galime mokytis, tobulėti ir laimėti. Manau, sritis, kuri suteiks daugiausiai galimybių gerai gyventi – bus informacinės technologijos. Ir tam nereikia papildomų gamyklų, infrastruktūros, viską turime čia ir dabar, tereikia geros galvos, noro ir siekio nugalėti”, – teigė A. Guoga.

Jo įsitikinimu, su neribotomis skaitmeninio pasaulio galimybėmis jaunimas turi susipažinti kuo anksčiau. „Tai vienintelis kelias konkuruoti pasaulyje.“

ktu irklavimas

Programa ir moksleiviams, ir profesionalams

Viena iš renginio organizatorių Eglė Nemeikštytė pasakojo, kad renginys sujungs profesionalus, vizionierius, startuolių kūrėjus, elektroninį ir ne tik verslą, politikus, visuomenės lyderius, viešojo sektoriaus atstovus, moksleivius ir studentus.

„Switch“ bus suskirstytas į skirtingas dalis: verslui skirta profesionalų zona, kurioje dalyvaus kompanijos „Google“, „Yahoo“. Čia bus diskutuojama apie kibernetinį saugumą; privatumą elektroninėje erdvėje; elektroninę prekybą. „Tai itin aktualu investicijų pritraukimui į Lietuvą, pagrindinei profesionalų dalies temai”, – teigė E. Nemeikštytė.

Veiks „Switch“ mokslo mugė, kur universitetų, kolegijų, profesinių mokyklų ir neformalaus ugdymo atstovai iš visos šalies pristatys su technologijomis ar verslumu susijusias studijų programas. Švietimo dalyje patirtimi dalinsis ekspertai iš Suomijos ir Estijos.

„Bored Panda“ vadovas Dominykas Remeika jaunimui aiškins kaip užkariauti internetą. Jaunimui apie technologijų įtaką mūsų gyvenimui artimoje ateityje pasakos „Swedbank“ vyr. ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Vienas iš „Tesla“ susidomėjimą sukėlusio „Minecraft Gigafactory“ projekto organizatorių Vytautas Butkus bandys atsakyti į klausimą, kaip į Lietuvą prisikviesti Eloną Muską ir kada ateis metas, kai šalyje bus važinėjama tik elektromobiliais.

Apie skaitmeninės rinkos galimybes finansinių paslaugų tiekėjams kalbės Lietuvos banko valdybos ir „Swedbank“ atstovai, o su medicinos technologijų potencialu supažindins ne tik už sveikatą ir maisto saugą atsakingas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, bet ir A.Guoga, „Investuok Lietuva“ vadovas Mantas Katinas ir kt.

A. Guoga

„Cool&Crazy“ technologijų erdvėje, virtualioje realybėje bus galima skristi parasparniu, išbandyti 3D spausdintuvą ir technologijų pabėgimo kambarį, išmokti skraidinti droną ir dalyvauti robotų kovose. Beje, ketvirtadienį dronų valdymą specialioje trasoje išbandė ir Kauno „Žalgirio“ krepšininkai.

Jau dabar kviečiama programuotojus, dizainerius, produktų ir verslo vystytojus bei elektroninio verslo entuziastus jungtis į komandas ir kurti naujus skaitmeninius verslus renginio dalyje „Hakatonas“. Ši renginio dalis startuos rugsėjo 18 d., Hakatono komandų sukurti projektai bus įvertinti rugsėjo 19 d.

Organizatoriai planuoja, kad trečią kartą rengiamas „Switch“ sutrauks apie 10 tūkst. įvairaus amžiaus lankytojų. Prie moksleivių iš visos šalies atvežimo šįmet prisidės 34 savivaldybės.

robotas

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA