Kauniečiai apie Eurovizijos atstovus „Fusedmarc“: daina įspūdžio nepalieka | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai apie Eurovizijos atstovus „Fusedmarc“: daina įspūdžio nepalieka

„Fusedmarc“ Facebook paskyros nuotr.

Gegužės mėnesis didžiąją dalį žmonių džiugina dėl dviejų dalykų. Pirmasis, paprastai gegužę jau galima pajusti artėjančią vasarą ir atsisveikinti su žieminiais drabužiais iki artimiausių šalnų. Antrasis, žinoma, daug mielesnis visiems mylintiems muziką – tarptautinis „Eurovizijos“ dainų konkursas. Tačiau abu šie dalykai šį pavasarį lietuvius šiek tiek nuvilia – gegužė prieš porą dienų apdovanojo sniegu, o ir „Eurovizijoje“ prognozės liūdnos.

Ketvirtadienio popietę nusprendžiau pasivaikščioti Laisvės Alėjoje ir pasiteirauti kauniečių, ką jie mano apie mūsų šių metų „Eurovizijos“ atstovus – Viktorijos Ivanovskajos ir Deniso Zujevo duetą „Fusedmarc“. Reakcijų, tiesa, sulaukiau visokių. Atsirado nuoširdžiai palaikančių ir tikinčių sėkme, buvo ir tokių, kurie visiškai nieko apie grupę nežinojo, tačiau didžiausia dalis buvo girdėję tik pavadinimą, tačiau nei dainos, nei šansų patekti į finalą komentuoti negalėjo.

Pasirodymo sėkme nuoširdžiai tiki moksleivis Markas. Kai pasakiau, kad noriu užduoti kelis klausimus apie „Euroviziją“, jis iškart paminėjo, kad domisi ir tikrai žiūri visus konkurso šou, pasirodymus seka dar gerokai prieš prasidedant pačiam konkursui. Lietuvių pasirodymą jis vertina itin pozityviai – nors teigia apie grupę sužinojęs tik iš nacionalinių atrankų, tačiau, jo nuomone, pasirodymas tikrai yra išskirtinis ir turi potencialo sužavėti visos Europos muzikos mylėtojus bei tikisi, kad grupei teks pasirodyti ne tik pusfinalyje.

Visiškai kitokios nuomonės buvo šiuo metu Kaune dirbantis Evaldas, kuris sakė, kad apie mūsų šių metų „Eurovizijos“ atstovus sužinojo tik savo „Facebook“ paskyroje pamatęs vaizdo įrašą, kuriame grupės vokalistė V. Ivanovskaja šneka labai laužyta anglų kalba. Dainos jam klausyti neteko, tačiau net ir be jos užtikrintai pranašavo, kad į finalą prasibrauti atlikėjams nėra šansų.

Studentės Greta ir Aušrinė atstovauja didžiausią pašnekovų grupę – apie grupę jos buvo girdėję, tačiau, pasak jų, daina nebuvo labai įsimintina. Grupės patekimo šansai, anot jų, irgi tikrai nėra patys geriausi.

Merginoms antrina įvairios lažybų bendrovės. „Bet365“ yra viena didžiausių lažybų bendrovių visame pasaulyje. Šiandien jų portale Lietuvai yra pranašaujama 17 vieta iš 18 pusfinalyje dalyvaujančių valstybių. Koeficientas, kad pateksime į finalą yra 9. „Unibet“ mūsų galimybes vertina dar prasčiau – koeficientas 10. Lietuvoje lažybų bendrovių prognozės kiek pozityvesnės. Pozityviausiai patekimo šansus vertina lažybų bendrovės „TonyBet“ ir „TopSport“ – patekimo į finalą koeficientas 5, nors pagal dabartinius reitingus pusfinalyje pranašaujama 16-17 vietos. „Orakulas“ „Fusedmarc“ pranašauja 17 vietą, patekimo į finalą koeficientas – 5,5.

Kiek tikslios yra niūrios lažybų bendrovių ir grupės jėgomis abejojančių kauniečių prognozės paaiškės už kelių valandų – maždaug apie vidurnaktį. Tiesioginės transliacijos iš Kijevo pradžia 22:00.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA