Anuliuoti Kauno socialdemokratų skyriaus vadovo rinkimai | Kas vyksta Kaune

Anuliuoti Kauno socialdemokratų skyriaus vadovo rinkimai

BNS 2017/05/08 12:53
Archyvo nuotr.

Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno skyriaus vadovo rinkimai pripažinti neįvykusiais dėl pažeisto partijos statuso. Rudenį žadama organizuoti naujus rinkimus

„Dėl procedūrinių pažeidimų – dėl apmaudžios klaidos partijos taryba yra nusprendusi Etikos ir procedūrų komisijos siūlymu naikinti tuos rezultatus ir organizuoti naujus rinkimus rudenį, jei neklystu – spalio 15 dieną, laikinai pavesti vadovauti skyriui ir organizuoti visą procesą buvusiai skyriaus pirmininkei Orintai Leiputei“, – BNS sakė socialdemokratų vadovas Gintautas Paluckas.

Jis patvirtino, kad tokį sprendimą teko priimti pripažinus, jog pažeistas partijos statutas, numatantis, jog už kandidatą, kad jis būtų išrinktas, turi balsuoti daugiau nei pusė rinkimuose dalyvavusių asmenų.

Praėjusią savaitę vykusius naujus skyriaus vadovo rinkimus minimalia vieno balso persvara laimėjo verslininkas Židrūnas Garšva, sulaukęs 113 kolegų palaikymo, už Kauno sporto halės direktorių Giedrių Bielską balsavo 112 delegatų. Iš viso buvo išduoti 226 biuleteniai, tad Ž.Garšva gavo lygiai pusę visų balsų ir iki teisėtos pergalės jam pritrūko dar vieno balso.

G.Paluckas pažymi, kad tai jau treti rinkimai, kai balsų skaičius pasiskirsto pusiau, tad siūlys rengti skyriui visuotinius rinkimus, kuriuose dalyvautų ne delegatai, bet visi skyriaus nariai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA