Edukologijos universitetą jau siūloma jungti prie Kauno universiteto | Kas vyksta Kaune

Edukologijos universitetą jau siūloma jungti prie Kauno universiteto

BNS 2017/05/08 16:40
EDU nuotr.

Lietuvos edukologijos universitetas (LEU) gali būti jungiamas prie kuriamo naujo Kauno universiteto, nors premjero sudaryta darbo grupė, vadovauta švietimo ministrės siūlė, kad LEU taptų Vilniaus universiteto dalimi.

Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) įregistruotame nutarimo projekte siūloma LEU prijungti prie Kauno universiteto. Kartu pažymima, kad pedagogų rengimą reikia užtikrinti ne tik Kaune, bet ir Vilniuje – Vilniaus universitete.

Nutarimo projektą dar turi apsvarstyti Vyriausybė, o jį tvirtintų Seimas.

LEU dar iki darbo grupei paskelbiant siūlymus pabrėžė savo siekius jungtis su Kaune veikiančiu Vytauto Didžiojo universitetu (VDU), tokioms jungtuvėms šios aukštiosios mokyklos yra gavusios Seimo Švietimo komiteto pritarimą. Visgi pagal darbo grupės siūlymus ir ŠMM įregistruotą projektą, dabartinis VDU netektų savarankiškumo, nes Kaune veikiantys universitetai (išskyrus Lietuvos sveikatos mokslų universitetą) jungtųsi į vieną aukštąją mokyklą.

Premjero sudarytai darbo grupei vadovavo švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė. Ji ne kartą yra raginusi nepriimti sprendimų dėl LEU ir VDU jungimo, kol darbo grupė nepateiks savo siūlymų.

Pirmadienį ministrė sakė, kad pirminiai darbo grupės siūlymai koreguojami po aptarimo Vyriausybėje.

„Darbo grupė pateikė Vyriausybei pertvarkos planą, kuriuo numatoma sukurti sisteminį pedagogų rengimą visoje Lietuvoje. Vyriausybė, išanalizavusi pateiktą planą, jį patikslino išgrynindama tris pedagogų rengimo kompetencijų centrus – Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose. Vilniaus universitetas praėjusią savaitę paskelbė kuriantis Edukologijos centrą, atitinkamai pedagogų rengimas telkiamas taip pat ir Kaune bei Šiauliuose, kur bus sukoncentruotos specialiosios pedagogikos studijos“, – teigė J.Petrauskienė. Jos komentarą BNS perdavė ministrės atstovė spaudai.

Antradienį pertvarkos planas bus aptartas su aukštųjų mokyklų atstovais, į Vyriausybės pasitarimą jis grįžta trečiadienį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA