Botanikos sode pasitinka kerinti tulpių jūra – dabar pats žydėjimo pikas | Kas vyksta Kaune

Botanikos sode pasitinka kerinti tulpių jūra – dabar pats žydėjimo pikas

Botanikos sodo nuotr.

Kaune įsikūręs VDU botanikos sodo tulpynas jau laukia lankytojų. Aukštosios Fredos dvaro parko salą jau spalvina išraiškingos žemaūgės, grakščios ir elegantiškos pavasario karalienės tulpės. 

Balandžio 28 – gegužės 7 d. čia vyksta tulpių žydėjimo savaitė. Lankytojai kviečiami grožėtis daugiau kaip 9 arų plote susodintomis 15 grupių tulpėmis, beveik puse tūkstančio rūšių ir veislių.

Tulpių kolekciją prižiūrinti VDU Kauno botanikos sodo vyresn. botaninių kolekcijų kuratorė Rita Maršelienė anksčiau teigė, kad šių metų tulpynas ypatingas savo gausa. „Tai – pats didžiausias tulpynas per daugiau kaip dvidešimt metų. Lankytojams siūlome kaip niekad didelius žydinčius masyvus: didesni žydinčių tulpių plotai kuria nepakartojamą reginį“, – sakė R. Maršelienė.

Sodo pažiba – egzotiškosios laukinės tulpės

Nors tulpių žydėjimo pikas skelbiamas balandžio pabaigoje – gegužės pradžioje, įvairialypėje ir gausioje VDU Kauno botanikos sodo tulpių kolekcijoje žydėjimas tęsis iki pat gegužės pabaigos.

Tulpių jūroje lankytojus žavi ne tik tulpių žiedai, bet ir jų margaspalviai lapai. „Taškuoti, dryžuoti, ryškiai rožiniais ar baltais apvadais, banguoti – nemačiusiam žmogui net sunku patikėti, kad tulpės ir be žiedų gali būti tokios išraiškingos,“ – sako VDU botanikos sodo tulpių auginimo specialistė.

Botanikos sodas sekmadieniais dirba iki 19 val., darbo laiką rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA