Motinos diena: daug gėlių, rūpestis ir mažiau komercijos, nei Vakaruose | Kas vyksta Kaune

Motinos diena: daug gėlių, rūpestis ir mažiau komercijos, nei Vakaruose

Organizatorių nuotr.

Motinos diena, kurią minėsime šį sekmadienį, neįsivaizduojama be gėlių. Kalbinti praeiviai sako tądien mamoms negailintys ne tik gėlių ar dovanų, bet ir ypatingai daug nuoširdžios meilės, šilumos bei rūpesčio.

Na, o gėlių pardavėjai teigia, kad ši šventė jiems išties didelis darbymetis.

Mūsų sutikti kauniečiai Motinos dienos proga sakė besistengiantys dovanoti tas gėles, kurias jos labiausiai mėgsta. Daugelis minėjo, kad tą dieną įprasta, jog visus darbus atlieka kiti šeimos nariai, o mamoms paliekama ilsėtis ir mėgautis švente.

Pačios mamos taip pat džiaugėsi dėmesiu ir šiluma tenkančia joms tądien, ir tikino, kad be gėlių daugiausia emocijų sukelia mielos, pačių rankomis darytos vaikų dovanėlės.

Kaunietę Dainą užkalbinome einančią kartu su dviem sūnumis – vyresnysis Herkus sakė mamai dovanojantis ramunių ir linkintis sveikatos, laimės ir kad susirastų dar daugiau draugų. Vežimėlyje sėdintis jaunėlis Hektoras prie palinkėjimų prisidėjo šypsena.

Daina su šeima tik šiemet sugrįžo į Lietuvą po 16 metų praleistų Anglijoje, todėl teigė pastebėjusi, kad ten ši šventė daug labiau sukomercinta nei mūsų šalyje.

„Ten viskas prasideda jau daug ankščiau, visas tas prekybininkų bumas, visos dovanėlės, atvirukai ir panašiai. O čia, Lietuvoje, viskas atrodo palyginti tylu, ramu ir ne per anksti“, – sakė pašnekovė.

Jolita ir Raimonda, taip pat mamos, kaip labiausiai įsiminusias dovanas minėjo vaikų padarytus darbelius – knygutę su gražiausiais mamos apibūdinimais, skulptūrėles ar pačių kepamus pyragėlius.

Kartu buvusi Jolitos dukra Augustė sakė dažniausiai mamai dovanojanti tulpes arba rožes.

„Mamai niekada negaila daug gėlių, ne tik Mamos dienos proga. Dabar ateinančios šventės proga galiu palinkėti sveikatos ir stiprybės su manimi“, – šypsodamasi sakė mergina.

Monika ir Daiva taip pat sakė, kad visada smagu pradžiuginti mamą ir ne tik per Mamos dieną, bet ir kitomis progomis, o kartais ir be progos. Merginos teigė, kad ši šventė pirmiausia asocijuojasi su šiluma ir rūpesčiu mamomis. Be gėlių jos stengiasi savo mamoms padovanoti atokvėpio valandėles, per kurias šios galėtų pailsėti ir pamiršti savo rūpesčius.

„Ši šventė išties didelė ir svarbi. Ne tik mamoms ir visiems, kas jas sveikina, bet ir mums. Šiemet dėl vėluojančio pavasario ne visos gėlės, įprastos tokiu metu, yra pražydusios, tačiau pasiūlos netrūksta“, – sakė prekybos miestelyje „Urmas“ įsikūrusios gėlių parduotuvės „Pasaulio gėlės“ vadovas Vaidotas Beniušis.

Pasak jo, žmonės mamoms labai gausiai perka ne tik skintas gėles, puokštes, bet ir dovanoja įvairias vazonines kambarines ir lauko gėles, dekoratyvinius medelius.

„Perka rododendrus, azalijas, populiarios orchidėjos, hortenzijos. Skintų gėlių gama mamos dienai labai plati, nebūtų galima labiau išskirti, kad dominuotų vienos ar kitos“, – pastebėjo pašnekovas.

Jis priminė, kad žmonės šia proga lanko ir tvarko ir mirusių motinų kapus, tam dažniausiai perka chrizantemas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA