Dvejus metus už nužudymą ieškoti kauniečiai – sulaikyti | Kas vyksta Kaune

Dvejus metus už nužudymą ieškoti kauniečiai – sulaikyti

Policijos nuotr.

Vokietijoje sulaikyti broliai, beveik dvejus metus besislapstę nuo teisėsaugos už įvykdytą nužudymą Kaune.

2015 m. gegužės 27 d. apie 21.30 val. Kaune, Medvėgalio g., ties namu nr. 29, buvo pašautas vaikinas (gimęs 1995 m.), kuris vėliau gydymo įstaigoje mirė. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdyboje nedelsiant buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo.

Pareigūnai nustatė du įtariamuosius, anksčiau teistus kauniečius, Aukštųjų Šančių gyventojus, galimai įvykdžiusius nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 129 str. 1 d. Tai – Rytis Gudynas ir Deividas Ščesnavičius. Iškart po nusikalstamos veikos broliai pradėjo slapstytis, jiems buvo išduotas Europos arešto orderis.

Po kelerius metus trukusių intensyvių paieškų, Kauno apskr. VPK pareigūnams, bendradarbiaujant su Vokietijos pareigūnais, pavyko nustatyti, kad ieškomi asmenys gali būti pasislėpę Vokietijoje.

Balandžio 26 d. Berlyne buvo sulaikytas multimedijų vagystes iš automobilių vykdęs R. Gudynas, prisistatęs ir pateikęs kito asmens duomenis. Dėl vykdytų nusikaltimų Vokietijoje jis buvo suimtas. Kauno apskr. VPK pareigūnams padedant Vokietijos, Berlyno žemės, pareigūnams nustatyti tikrąją lietuvio asmens tapatybę, paaiškėjo, kad sulaikytas Lietuvoje ieškomas R. Gudynas.

Toliau intensyviai renkant duomenis, kur galėtų būti ir kitas brolis, pastarasis gegužės 5 d., buvo sulaikytas tame pačiame mieste. Sulaikomas jis nesipriešino, bandė nuslėpti savo tapatybę ir pateikė kito asmens dokumentus.

Kauno apskr. VPK pareigūnai artimiausiu metu tikisi ieškotus asmenis parsigabenti į Lietuvą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA