Daugiabučių kiemų realybė: nustebsite pamatę, kaip pešamasi dėl vietos automobiliui statyti | Kas vyksta Kaune

Daugiabučių kiemų realybė: nustebsite pamatę, kaip pešamasi dėl vietos automobiliui statyti

Vaizdo įrašo stopkadras nuotr.

Visai neseniai portale „Kas vyksta Kaune“ buvo paskelbta žinia apie tai kaip kai kurie asmenys Pramonės prospekte savavališkai į daugiabučių kiemą atsitempė du didžiulius akmenis ir užtvėrė jais pravažiavimą bei tokiu būdu tarsi susikūrė išskirtines vietas tik savo automobiliams statyti. Atrodo panaši situacija vėl kartojasi.

Apie Pramonės prospekte, Kaune, tik šį kartą 53 numeriu pažymėto daugiabučio automobilių stovėjimo aikštelę sklando nekokie atsiliepimai. „Eilinis mirtingasis savo transporto priemonės šioje aikštelėje pasistatyti negali, nes ją užvaldė 3 „VIP klasės“ namo gyventojai“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Pasak jų, esą visą dieną 2 automobiliai paliekami stovėti minėtoje daugiabučių namų automobilių stovėjimo aikštelėje, užimdami 4 automobiliams statyti skirtas  vietas. „Asmenims, kurie taip elgiasi, – nė motais, kad atvažiavusi mama su vaiku, ar giminaičiai, atvežę senolį,  sau vietos aikštelėje  neberas“, – skundžiasi kauniečiai.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų teigimu, kai automobilis pastatomas į „VIP klasės“ asmenų vietą, tačiau priparkavus, kaip priklauso – paliekant vietos antrajam automobiliui, „išrinktieji“  esą vis tiek užstato išvažiavimą iš vietos, kurioje kitas  gyventojas pastatė savo automobilį.

„Visų šitaip besielgiančių asmenų vaizdas pro langus atsiveria į kiemo pusę. Gyvena jie 1-2 aukštuose, o, kai kuris nors kitas negalintis išvažiuoti namo gyventojas ima signalizuoti, kad kaimynas patrauktų savo automobilį ir leistų išvažiuoti, tarsi tyčia žiūrėdami per langą šypsosi, kol po valandos šitokio ignoravimo iškviečiama policija. Tada tuoj pat nusileidžia patraukti automobilį ir apsimeta, kad signalizavimo negirdėjo“, – tikina daugiabučio Pramonės prospekte gyventojai.

Kauniečiai teigia, kad dažnai automobiliai randami net apspjaudyti. Jų atsiųstame vaizdo įraše esą užfiksuota, kai vėlokai į kiemą  grįžęs „Mercedes-Benz“ vairuotojas išlipa ir nustumia automobilį, kuris buvo pastatytas per 2 automobiliams statyti skirtas vietas vietas.

„Ne atsitiktinai – tai vyksta kiekvieną vakarą. „Vip’ų“ susitarimu, kad jokie žiopliai nestatytų į „jiems priklausančias vietas“. Vienas „išskirtinis“ asmuo užima dvi iš jų, o kitas grįžęs savo ruožtu nustumia piktavališkai pastatytą automobilį atstatydamas viską į reikiamas vėžes. Gyvename šiame name jau keletą metų. Veikiausiai niekada nepavyks suprasti, kuo šie „trys muškietininkai“ yra pranašesni už kitus“, – pasakoja portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai.

Norime pasiteirauti portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų: ar jūsų kieme taip pat dedasi panašūs dalykai – kova už vietą…automobiliui?

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA