Laisvės alėja trumpam virs mažąja Europa: laukia įvairūs renginiai ir staigmenos | Kas vyksta Kaune

Laisvės alėja trumpam virs mažąja Europa: laukia įvairūs renginiai ir staigmenos

Organizatorių nuotr.

Kauniečiai ir miesto svečiai gegužės 9-ąją kviečiami švęsti Europos dieną. Šios šventės proga miesto centre jau nuo vidurdienio žmonių lauks įvairūs renginiai ir staigmenos. Šventės vietoje vyks teatralizuoti Europos valstybių pristatymai, informacinė mugė, koncertas, orientavimosi žaidimas, dalyviai bus įtraukiami į įvairias interaktyvias veiklas ir kūrybines dirbtuves.

Laisvės alėja Europos dienos vidurdienį pavirs mažąja Europa – joje įsikurs įvairios Europos šalys. Taip renginiu „Europa Laisvės alėjoje“, organizuojamu Kauno Europe Direct informacijos centro ir Kauno moksleivių techninės kūrybos centro, prasidės Europos dienos renginiai Kaune.

Laisvės alėjoje nuo fontano iki „Aušros“ gimnazijos kauniečių ir miesto svečių laukia unikali galimybė tuo pačiu metu apsilankyti Vokietijoje, Italijoje, Olandijoje, Rumunijoje ir kitose šalyse, kurių tradicijas ir kultūrinius savitumus atskleis Kauno miesto moksleiviai. Vietas, kokia šalis ir kokiu laiku bus pristatoma jau nuo pat ryto žymės geltonos žvaigždutės ant Laisvės alėjos grindinio. Visus taškus, kuriuose bus įsikūrusios „šalys“ rasite čia.

Nuo 16 val. Laisvės alėjoje šalia fontano įsikurs informacinė mugė, organizuojama Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos ir partnerių. Čia veiks 9 infotaškai, kuriuose specialistai konsultuos apie svarbias Europos Sąjungos programas, teiks informaciją apie Europos piliečių teises bei galimybes, supažindins su Europos šalių kultūra ir istorija. Šventės dalyviai galės gauti konsultacijas apie Erasmus+ ir Europa piliečiams programas, sužinoti apie darbo ar savanorystės skirtingose šalyse sąlygas, o gal tiesiog smagiai pasišnekučiuoti su Europos piliečiais iš kitų šalių kartu gaminant atšvaitus iš perdirbtų medžiagų. Taip pat nuo 16 val. šalia Laisvės alėjos fontano pastatytoje scenoje vyks perspektyvių ir daug siekių turinčių jaunimo grupių koncertas.

18 val. šalia fontano prasidės registracija į orientavimosi žaidimą „Europos diena `17“. Šis orientavimo žaidimas – tai nemokamas pramoginis-kultūrinis renginys, skirtas visai šeimai. Žaidimas kvies komandas miesto centre atrasti tai, dėl ko Kaunas yra unikalus miestas visoje Europos Sąjungoje. Išankstinė registracija į žaidimą: http://europos.orientacines.lt. Detalesnė informacija čia.

Kauniečiai kviečiami kartu su tūkstančiais kitų europiečių švęsti Europos dieną ir dalyvauti įvairiose nemokamose veiklose miesto centre.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA