Kaunietis teiraujasi: ar motoroleriams stovėjimo aikštelėse ne vieta? | Kas vyksta Kaune

Kaunietis teiraujasi: ar motoroleriams stovėjimo aikštelėse ne vieta?

Asociatyvi / Organizatorių nuotr.

Trečiadienį redakciją pasiekė sunerimusio portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojo laiškas. Jame jis dalinasi nemalonia patirtimi prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ stovėjimo aikštelėje ir teiraujasi, ar jis kažko nežino apie dviračių motorinių transporto priemonių parkavimą.

Skaitytojas pasakoja, jog trečiadienį prie prekybos centro atvyko motoroleriu ir, kaip įprasta, jį pasistatė vienoje iš laisvų vietų stovėjimo aikštelėje. Kurį laiką skaitytojas šnekučiavosi su draugu, o prie jų pribėgo vyras ir paklausė, ar šis ketina važiuoti. Skaitytojas ramiai pasakė, jog artimiausiu metu palikti aikštelės neketina. Po šių jo žodžių, kito asmens kantrybė trūko – jis pradėjo šaukti, liepė tučtuojau patraukti motorolerį, kurį pavadino „triperiu“, iš aikštelės, o kai skaitytojas paklausė, kokia yra problema, vyras pasiūlė muštis. Skaitytojas nenorėjo veltis į kivirčą ir tiesiog pasiteiravo, kas tas vyras yra, ir šis nei akimirką nesudvejojęs prisistatė esantis stovėjimo aikštelės vadybininkas.

Skaitytojas nenorėjo veltis į tolesnius ginčus ir išvažiavo, tačiau tiesą sužinoti jis vis tiek norėtų – ar tikrai negalima statyti dviračių motorinių transporto priemonių įprastose stovėjimo aikštelių vietose? Ar tas vyras, prisistatęs vadybininku ir, skaitytojui nuvažiuojant, įamžinęs jo motorolerio numerius, buvo tiesiog eilinis kaunietis, norėjęs sau laisvos vietos?

Norėdami sužinoti, kokia parkavimo ir aikštelių priežiūros tvarka galioja prekybos ir pramogų centro teritorijoje, susisiekėme su „Akropolio“ vadybininke Brigita Kuodyte. Ji pastebi, kad aikštelėje galioja įprastos kelių eismo taisyklės, o jų laikymąsi ir tvarką aikštelėje užtikrina apsaugos įmonė.

„Patikiname, kad jokių specialių apribojimų, kurie nėra numatyti Kelių transporto taisyklėse, mūsų prekybos ir pramogų centras netaiko ir netaikys. Apgailestaujame dėl įvykio, kurio aplinkybes aiškinamės,“ – sako B. Kuodytė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA