Šauktiniai pradeda tarnybą Vytenio batalione | Kas vyksta Kaune

Šauktiniai pradeda tarnybą Vytenio batalione

Asociatyvi/R. Tenio nuotr.

Lietuvos kariuomenės Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione gegužės 2 d. tarnybą pradėjo 166 nuolatinės privalomosios pradinės karo tarnybos kariai.

Iš Alytaus ir Kauno regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių išvykę šauktiniai 9 mėnesius batalione mokysis individualių ir kolektyvinių kario įgūdžių, įgis karines specialybes.

Šiemet šaukimas į nuolatinę privalomąją paradinę karo tarnybą vyksta pagal naują tvarką – šaukimo nurodymai karo prievolininkams paštu nebėra siunčiami – informaciją, kada ir kaip atlikti procedūras karo prievolininkai randa karo prievolininkų sąraše internete https://sauktiniai.kam.lt arba www.karys.lt

Lietuvos kariuomenė kviečia ir toliau vaikinus ir merginas savo noru prisijungti prie nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą atliekančių karo prievolininkų. Sausio pradžioje paskelbus karo prievolininkų sąrašus, į jį nepatekę vaikinai, taip pat ir merginos nuo 18 iki 38 metų ir toliau gali teikti prašymus savo noru atlikti nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą. Jie galės pasirinkti norimą tarnybos vietą, tarnybos pradžios datą ir gauti 30 proc. didesnes kaupiamąsias išmokas., t.y. tarnybos metu galės sukaupti daugiau nei 3000 eurų. Pirmumo prašymus gali teikti ir patekusieji į šaukiamųjų sąrašus. Į jų pageidaujamas tarnybos vietas bus stengiamasi atsižvelgti, o kaupiamosios išmokos jiems bus didesnės 15 procentų, o labai gerai įvertinus tarnybą išmokos suma siekia per 2,8 tūkst. eurų.

Visų regioninių karo prievolės ir komplektavimo skyrių ir poskyrių kontaktus galima rasti čia. arba telefonu 8 800 12340.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA