„Valstiečiai“ nepalaikė siūlymo dvi ministerijas iškelti į Kauną | Kas vyksta Kaune

„Valstiečiai“ nepalaikė siūlymo dvi ministerijas iškelti į Kauną

BNS 2017/05/03 10:18
Asociatyvi / DELFI nuotr.

„Valstiečiai“ Seime nepalaikė opozicijos siūlymo iškelti Aplinkos ir Žemės ūkio ministerijas į Kauną, nes taip opozicija siekė plagijuoti Vyriausybės programą, sako „valstiečių“ deleguotas Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Tai buvo trolinimas – to, kuris dabar pasiūlė. Jie ima Vyriausybės programos dalį, plagijuoja Vyriausybės programą, iš kažkur ištraukia kažką ir bando siūlyti. To neturėtų būti – turėtume nuosekliai dirbti į ateitį, nekreipti dėmesio į „trolių“ pažadus, o kreipti dėmesį į tai, ką Vyriausybė kalba. O Vyriausybė kalba, kad minsterijos bus keliamos į Kauną ir neatsisako tų pažadų“, – Žinių radijui trečiadienį sakė parlamento vadovas.

Už projektą, kad nuo 2019 metų šių ministerijų pagrindinės būstinės dirbtų Kaune, praėjusią savaitę po pateikimo balsavo 28 Seimo nariai – konservatoriai ir dalis liberalų, prieš buvo 21, 27 susilaikė. Projektą palaikė tik vienas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas.

Apie galimybę perkelti dvi ministerijas į Kauną kalbama 9 valstiečių 0 ir socialdemokratų Vyriausybės programoje, tačiau nebeužsimenama jos įgyvendinimo plane.

Vyriausybės įstatymo pataisą dėl dviejų ministerijų perkėlimo registravo du konservatoriai: Jurgis Razma ir Gintarė Skaistė. Pataisos iniciatorius J.Razma priminė, kad konservatoriai anksčiau turėjo idėjų institucijas kelti iš Vilniaus į kitus miestus, tačiau tam sutrukdė krizė.

Šiuo metu visos 14 ministerijų įsikūrusios sostinėje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA