Trūko kantrybė: pilietiškas kaunietis iniciatyvos ėmėsi pats – rado sprendimą pėsčiųjų takui | Kas vyksta Kaune

Trūko kantrybė: pilietiškas kaunietis iniciatyvos ėmėsi pats – rado sprendimą pėsčiųjų takui

Socialinio tinklo „Facebook“ grupės „Kleboniškis nuotr.

Jokia paslaptis, kad ne visos problemos sprendžiamos operatyviai. Kartais prašymai, nors šiek kiek pagerinti keblią situaciją pasiklysta kaip aidas tyruose. Tačiau, jei taip ir nutinka, ne visi nuleidžia rankas. Štai, – įrodymas – Eigulių mikrorajono Kaune gyventojas čiupo kastuvą ir ėmėsi tvarkyti probleminę vietą mieste. Atrodo, jam visai neblogai pavyko – trumpalaikis sprendimas – rastas, o dabar belieka laukti, kol priemonių imsis tie, kam tai iš tiesų priklauso.

[galerija kiek=”4″]

„Kone „šimtą metų“ pavasarį per lietų Kleboniškyje, netoli gatvės, esantis pėsčiųjų takas būdavo apsemiamas vandens. Ne kartą apie tai informavome miesto savivaldybės atstovus, tačiau niekas nieko nedarė. Ir, štai, pilietiško kauniečio dėka neseniai buvo atkastas kanalas. Didelė pagarba jam“, – sako portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas Darius.

Kl4

Dariaus teigimu, lietaus vandeniu esą užliejama maždaug apie 100 metrų pėsčiųjų tako Kleboniškyje. Jis tvirtina, jog ankstyvą pavasarį šis vanduo pasklinda važiuojamoje kelio dalyje ir ten sušąla. „To pasekmės – susidaręs ledas, o kartais ir ledinės provėžos gali tapti nelaimingo atsitikimo priežastimi“, – atvirauja kaunietis.

Kleboniškio pėsčiųjų takas

Pasak vyro, mačiusio pagirtiną Eigulių mikrorajono gyventojo poelgį, senyvo amžiaus vyriškis dažnai užsuka į Kleboniškio mišką pasivažinėti dviračiu. „Žinodamas apie čia esančią „dviračių upelio“ problemą, senolis atsivežė kastuvą ir prakasė po dviračiu taku užakusią ertmę. Laikinai problema pašalinta, tačiau lauksime kol atitinkamos institucijos imsis rimtų šio opaus klausimo sprendimo būdų“, – viliasi portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojas.

Mūsų žurnalistai kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę. Jos atstovai patikino, jog Miesto tvarkymo skyriui Kleboniškio pėsčiųjų takas yra žinomas kaip probleminė vieta ir artimiausiu metu bendrovė „Kauno vandenys“ imsis šio tako tvarkymo darbų. Viliamės, jog šį kartą Kleboniškio gyventojai pagaliau sulauks dėmesio ir žodiniai Kauno miesto savivaldybės pažadai virs darbais, kad minėtoje vietoje ateityje būtų išvengta nelaimių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA