Kaunietis kreipiasi į pinigais susigundžiusius jaunuolius: dar turite progą pasitaisyti | Kas vyksta Kaune

Kaunietis kreipiasi į pinigais susigundžiusius jaunuolius: dar turite progą pasitaisyti

Asociatyvi /R. Tenio nuotr.

Portalą „Kas vyksta Kaune“ antradienio popietę pasiekė skaitytojo Tomo laiškas. Tomas pasakoja apie incidentą, susijusį su pinigais ir primena, kad svetimi pinigai laimės neatneš.

Antradienį, maždaug 15:30, skaitytojas ėjo į prekybos centrą „Akropolis“ pro pirmame aukšte esantį „B“ įėjimą. Kišenėje jis nešėsi 440 eurų, priklausančių įmonei, kurioje dirba, tačiau pinigai – slidus reikalas, tad iš kišenės jie iškrito. Tomas tas pastebėjo gana greitai ir grįžo pinigų pasiimti, tačiau dar greičiau sureagavo netoliese buvęs vaikinas, kuris paskubomis susirinko pinigus ir, skaitytojui nespėjus pribėgti, įšokęs į „Citroen“ markės automobilį nuvažiavo.

Skaitytojas kreipėsi į vieną iš Kauno miesto policijos komisariatų (toliau Kauno miesto PK), buvo peržiūrėtos įvykio vietoje esančių vaizdo stebėjimo kamerų medžiaga (joje matoma, kad pinigus susirinkęs vaikinas buvo ne vienas – automobilyje sėdi du žmonės), užpildytas protokolas. Pareigūnai nurodė, kad bus laukiama 48 valandas ir tada bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

48 valandos iki ikiteisminio tyrimo pradžios yra būtent tas laikas, kai vaikinai dar gali pasitaisyti. Jeigu pinigai bus grąžinti į bet kurį Kauno miesto PK arba tiesiai savininkui, ikiteisminis tyrimas bus nepradėtas dėl nusikalstamos veiklos nebuvimo, pinigus gražinę asmenys bus atleisti nuo atsakomybės. Kitokiu atveju, vaikinams gresia baudžiamoji atsakomybė dėl svetimo turto pasisavinimo. Už tokį nusikaltimą pagal Baudžiamojo kodekso 183 straipsnį gresia bauda, arba viešieji darbai, arba areštas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA