Motinos dieną švęsti kviečia muziejuje | Kas vyksta Kaune

Motinos dieną švęsti kviečia muziejuje

Archyvo nuotr.

Gegužės 6 d. kauniečiai laukiami šeimų popietėje Mykolo Žilinsko dailės galerijoje. Renginys skirtas Motinos dienai, kurią Lietuvoje švenčiame pirmąjį gegužės sekmadienį.

Programos vadovė Nijolė Jurkuvienė papasakos, kurioje pasaulio valstybėje ši šventė įteisinta oficialiai pirmą kartą ir kada pradėta švęsti Lietuvoje. Išgirsite įdomių istorijų apie Motinos garbinimo tradicijos ištakas, randamas senosiose pagoniškose su gamtos atgimimu susijusiose apeigose ir archajiškuose tikėjimuose paslaptingomis deivėmis, kurios dar matriarchato laikais buvo siejamos su gyvybės jėgomis – atsinaujinančia gimimo ir augimo energija, derlingumu ir vaisingumu.

Sužinosite, kad krikščionybės įsitvirtinimo periodu archetipinis motinos gimdytojos vaidmuo atiteko Mergelei Marijai, kuri Lietuvoje laikoma paties tobuliausio motiniškumo simboliu, skiepijančiu pagarbą motinai ir motinystei. Įkvėpti Madonos, viso pasaulio menininkai sukūrė ne vieną šedevrą, kurių pamatysite ir M. Žilinsko dailės galerijos ekspozicijose.

Tačiau kiekvienai mamai jos vaiko sukurtas piešinys yra pats geriausias ir tobuliausias, o kiekvienam vaikui jo mama pati gražiausia ir mylimiausia. Apsilankę jums skirtoje popietėje, bendraudami ir kurdami Motinos portretą, ne tik smagiai leisite laiką, bet ir kiekviena prasmingo buvimo kartu minute stiprinsite ryšį su šeimos nariais.

Registruotis reikia iš anksto, tel. (8 37) 22 94 75. Bilieto kaina suaugusiesiems – 2 Eur., mokyklinio amžiaus vaikams – 1 Eur.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA