Artėjanti vasara signalizuoja naują žinią: Kaune – viešbučių trūkumas | Kas vyksta Kaune

Artėjanti vasara signalizuoja naują žinią: Kaune – viešbučių trūkumas

Asociatyvi / A. Jonušo nuotr.

Lėtais žingsniais į Lietuvą atkeliauja šiltesni orai, o su jais į Kauno gatves pamažu pradeda plūsti ir pirmieji turistai. Žinoma, Kauną lankančiųjų srautai gegužės mėnesį dar labiau padidės dėl aibės populiarių renginių. Klausimas tik vienas – ar Kaunui pavyks apgyvendinti visus, norinčius pasisvečiuoti?

Jau dabar į Kauną pradeda gužėti NATO kariai iš 19-kos šalių-narių, kurie dalyvaus pratybose „Tvirtas kobaltas“ (ang. „Steadfast Cobalt“), kurių metu kariai testuos NATO pajėgų ryšių valdymo sistemas, modelius, sąveikas tarp NATO greitojo reagavimo pajėgų kovinių vienetų. Veiksmas vyks Lietuvos kariuomenės Vytauto Didžiojo Jėgėrių batalione, įsikūrusiame Panemunėje. Iš viso planuojama sulaukti virš 1000 karių, kurių apgyvendinimui pasirinkti įvairūs Kauno viešbučiai. Tiesa, jungtinio štabo viešųjų ryšių karininkas kapitonas Tomas Pakalniškis pastebi, kad ne visiems kariams pavyko surasti gyvenamąsias vietas Kaune – dalis jų gyvens Birštone, taip pat Kauno rajone nuomojamuose namuose.

Ypatingai į NATO pratybas atvykstančių karių antplūdį jaučia ir vienas didžiausių Kauno viešbučių „Park Inn by Radisson Kaunas“. Nors vien jame gali tilpti virš 400 žmonių, tačiau yra laikotarpių, kai viešbutyje nėra nei vieno laisvo kambario. Viešbučio rezervacijų agentė Audra teigia, kad didelės įtakos jų užimtumui turi visada Kaune vykstantys įvairūs tarptautinio masto renginiai, taigi, artėjantis aktyvus šiltojo sezono bumas – ne išimtis. Ji taip pat priduria, kad šią vasarą viešbutis planuoja sulaukti daugiau lankytojų ir dėl Vilniaus oro uosto uždarymo.

Kad laisvų nakvynės vietų skaičius sparčiai mažėja, patvirtina ir „Kaunas In“ atstovė Inga Pažereckaitė-Kalėdienė. Jos teigimu, oficialiai įregistruotų 59 apgyvendinimo vietų (į kurias įskaičiuojami viešbučiai, hosteliai, moteliai, jaunimo nakvynės namai ir kt.) nepakanka.

„Mes ir džiaugiamės, kad užimtumas didelis, tačiau kartu ir gaila, kad nepavyksta visų sutalpinti“, – apgailestauja „Kaunas In“ atstovė.

Kauniečių galimybė pasipelnyti

Tiesa, šis Kauno lankytojų proveržis gali tapti puikia galimybe pasipelnyti kiekvienam, turinčiam laisvą kambarį ar butą. I. Pažereckaitė-Kalėdienė pastebi, kad vis dažniau reikia ieškoti laisvų vietų „Airbnb“ platformoje.

„Airbnb“ – interneto svetainė, kurioje svetainės lankytojai gali susirasti nakvynę, o asmenys, turintys laisvus namus, butus ar kambarius, gali informuoti apie nuomojamą būstą ir gauti papildomų pajamų. Prisijungimo prie šios sistemos sąlygos yra tikrai palankios – skelbimo patalpinimas sistemoje nemokamas, tačiau po rezervacijos patvirtinimo buto savininkas turi sumokėti 3 proc. dydžio administravimo mokestį. Taip pat reikalingas verslo liudijimas gyvenamųjų patalpų nuomai, neteikiant apgyvendinimo paslaugų ir, žinoma, mokestinių metų gale reikia sumokėti 15 proc. dydžio gyventojų pajamų mokestį.

Šiltasis periodas – Kauno turizmo klestėjimo laikas

Ne paslaptis, kad į Kauną žmonės sugužės ne be priežasties – atšilus orams kauniečius ir miesto svečius iš namų vilioja aibės įvairiausių renginių, kurie patraukia ir turistus. Visiems, norintiems išnuomoti savo būstą nuomai būtų pravartu žinoti, kada nakvynės reikės labiausiai.

Gegužės mėnesį pačiomis pirmomis dienomis startuos jau vienuoliktąjį kartą rengiama „Dizaino savaitė 2017“, mėnesio antroje pusėje, 19-21 dienomis – Kaunas švęs savo gimtadienį – vyks Hanza dienos, o mėnesio pabaigoje itin didelio susidomėjimo sulauks Pasaulio štangos spaudimo čempionatas, vyksiantis 22-27 dienomis.

Vasara Kaune taip pat nepašykštės nacionalinių ir tarptautinių renginių, taigi nepamirškite stebėti mūsų renginių kalendoriaus informacijos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA