Reakcija į kalbas apie alkoholio prekybos ribojimus – alkoholio išsivirė patys | Kas vyksta Kaune

Reakcija į kalbas apie alkoholio prekybos ribojimus – alkoholio išsivirė patys

Asociatyvi / Kauno raj. PK nuotr.

Į Seimo svarstymus uždrausti prekybą alkoholiu festivaliuose, riboti jo pardavimą laiką parduotuvėse žmonės reaguoja labai įvairiai. Vieni plūsta sveikatos apsaugos ministrą A. Verygą socialinėse erdvėse, na, o kiti patys pradeda rūpintis alkoholio atsargomis. Būtent su pastarojo protesto apraiška teko susidurti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Kauno r. PK) pareigūnams.

Pareigūnus pasiekė pilietiškų gyventojų informacija, jog Kauno Rajone, Zapyškio sen., Kuro kaime esančiame miško masyve netoliese Ovos upelio kranto stovi įtartinas aparatas, galimai skirtas nelegalaus alkoholio distiliatui gaminti. Patikrinę gyventojų gautą informaciją, pareigūnai neliko nieko nepešę – būtent toks aparatas ir buvo rastas netoliese nurodytos vietos, sunkiai prieinamoje vietoje.

Pareigūnai nustatė, kad naminės degtinės gaminimas vykdavo kas 10-15 dienų naktimis bei ankstyvais rytais, o baigusis darbui šis įrenginys būdavo išardomas.

Šiąnakt, balandžio 27 d., Kauno apskr. VPK Kauno r. PK pareigūnai apie 1.00 val. sulaikė du vyrus, gimusius 1963 ir 1968 metais, galimai begaminančius nelegalaus alkoholio distiliatą. Šalia taip pat rasta talpa su 25 litrais galimai jau pagamintos degtinės ir dar apie 30 litrų paruošto raugo tolimesniam naminės gaminimui.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d., dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo.

Už šią nusikalstamą veiką gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA