Kur dažniausiai susitinka kauniečiai? | Kas vyksta Kaune

Kur dažniausiai susitinka kauniečiai?

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauniečių apklausa atskleidė, kad dažniausiai miestiečiai susitinka Laisvės alėjoje, prie Kauno pilies, Rotušės aikštėje ir Kauno „Akropolyje“. Skirtingo pobūdžio susitikimams kauniečiai nurodė besirenkantys skirtingas vietas – tai, kas tinka susitikimams su draugais ar šeima, nebūtinai tinkama ir romantiškiems pasimatymams.

„Susitarę susitikti su draugais, beveik trečdalis kauniečių nurodo Kauno „Akropolį“, o toliau rikiuojasi Kauno pilis (19 proc.), Laisvės alėjos fontanas (18 proc.) ir Rotušės aikštė (18 proc.)“, – pasakoja Kauno prekybos ir pramogų centro „Akropolis“ valdytoja Brigita Kuodytė ir nusišypso: „Tačiau planuodami romantiškus pasimatymus, kauniečiai renkasi jau kiek kitas susitikimo vietas.“

Daugiau nei trečdalis kauniečių romantiškus pasimatymus dažniausiai leidžia įvairiose senamiesčio vietose, kas penktas – Laisvės alėjoje, miestiečiai taip pat renkasi miesto parkus (13 proc.), o dešimtadalis mėgsta apžvalgos aikšteles ar Nemuno salą. Pastarąją romantiškiems pasimatymams labiausiai linkęs rinktis Kauno jaunimas.

Pasibuvimui su šeima beveik kas trečias kaunietis renkasi pasivaikščiojimą senamiestyje ar parke, o kas penktas miestietis su šeima laiką leidžia Kauno „Akropolyje“. Pastebima, kad prekybos centrą laikui su šeima dažniausiai renkasi 18-24 ir 45-54 metų amžiaus grupės. Tikėtina, kad tai tėvai, atvykstantys apsipirkti kartu su vaikais.

Rinkdamiesi susitikimų vietas, kauniečiai ilgai nesvarsto – pusė apklaustųjų turi laiko patikrintas ir nusistovėjusias tradicines vietas, kurias renkasi įvairiomis progomis, o trečdalis „seka“ paskui draugus ir artimuosius. Miesto centre kauniečiai dažniausiai praleidžia iki 5 valandų per savaitę. Tyrimas atskleidė, kad vyrai mieste būna kiek ilgiau nei moterys – daugiau nei pusė vyrų mieste praleidžia virš 6 valandų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA